Rus askerleri Afrin'den çekiliyor

Rus askerleri Afrin'den çekiliyor

Afrin'de, TSK'nın olası harekât bölgesinde bulunan Rus askerlerinin bölgeden ayrılmaya başladığı ve şehrin güneyine çekildiği bildirildi.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri Afrin'e yönelik olası harekât için son hazırlıklarını gerçekleştirirken, bölgede yer yer PYD/YPG'ye yönelik top atışları yapılıyor.

Sınır hattındaki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, bölgede bulunan Rus askerlerinin bugün saat 17.00 itibarıyla Afrin'in 17 kilometre güneyine çekileceği bildirildi.

TSK'nın olası harekât bölgesinde bulunan yaklaşık 170 Rus askeri bölgeyi terk ederken, Afrin'de bulunan ABD unsurlarının ise şimdilik ne tutum sergileyeceği bilinmiyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasımov ile Suriye’deki son gelişmeleri görüşmek üzere dün Moskova’ya gitmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz yıl kasım ayında Rusya, Kuveyt ve Katar gezisi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada Hamburg'da düzenlenen G-20 zirvesinde Rusya'nın bazı sözler verdiğini belirtmişti.

Erdoğan, "Rusya'nın oradan çekilmesi, oradan bize yönelik muhtemel tehdit ve tacizlerden duyduğumuz rahatsızlıklarla alakalı olarak Türkiye'ye gerekli anlayışın gösterileceği hususlarında bize söz verilmişti." açıklaması yapmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.