Rus pilotun cenazesi Rusya’ya teslim edilecek

Rus pilotun cenazesi Rusya’ya teslim edilecek

​Başbakan Ahmet Davutoğlu, düşürülen Rus uçağının ardından ölen Rus pilotun, kendilerine teslim edildiğini, cenazenin Rusya’ya verileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Sınırda düşürülen  uçağın ardından ölen Rus pilotun kendilerine teslim edildiğini, cenazenin Rusya’ya verileceğini söyledi. Davutoğlu ayrıca, Tahir Elçi’nin yanında bulunan silahın olaydan önce ilk polisi öldüren PKK’liye ait olduğunu açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, Türk jetlerince Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Düşürülen uçağın ardından ölen Rus pilotun, dün gece saat 01.45 itibariyle sınırdan teslim alındığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Gece Hatay'da bulunan Ortodoks din adamları tarafından da yürütülen katkılarla kendi dini geleneği çerçevesinde, cenaze işlemleri dini tören açısından da yapıldı. Cenaze Rusya'nın talebi üzerine yaptığımız girişimler sonucu Rusya'ya teslim edilecek.” dedi.

Başbakan Davutoğlu, “Sorumluluğu, Türkiye tarafına atmaya dönük çabalar hem uluslararası hukuk açısından geçersizdir, gayrimeşrudur hem de Türkiye ile Rusya arasındaki yakın dostluk ve komşuluk bağları açısından da doğru değildir. Eğer bir sorumlu aranacaksa Türkiye hava sahasını daha önce de defaatlerce ihlal eden taraf da öncelikle kendisini sorgulaması icap eder. Rusya'dan son dönemde gelen açıklamalar komşu ülke ilişkileri bakımından kabul edilebilecek açıklamalar değildir. Silahlı Kuvvetlerimiz, meşru, hukuki bir tutum içinde, aldığı talimatın gereğini yapmıştır. Ama bu talimat, bir ülkeye dönük bir talimat değildir. Bu ateş çemberinin içinde herhalde hava sahamızın elek gibi, süzgeç gibi geçilen bir hava sahası olmasını kimse arzu etmez.” diye konuştu.

Tahir Elçi’nin yanındaki silah PKK’liye ait çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu gece yapılan çalışmalar esnasında, Tahir Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan tabancada yapılan balistik incelemede, bu tabancının ondan önce ilk polisi öldüren PKK’linin elindeki tabanca olduğunu tespit edildiğini açıkladı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler