Rüstem Kâri Hacım'ın Cenazesinden Bile Korktular

Rüstem Kâri Hacım'ın Cenazesinden Bile Korktular

Doğu Türkistan'ın Satuk Buğra Han diyârı olarak ün salan Artuş şehrinden din âlimi Rüstem Kâri Hacım dün Cuma'dan sonra hakkın rahmetine kavuştu.

İşgalci kızıllar Rüstem Hoca'nın cenazesinden bile korktular

İŞGALCİ ÇİN VAAZ VERMESİNİ YASAKLAMIŞTI
Doğu Türkistan'da verdiği vaazlarla Müslümanların sevgisini kazanan, 1980'li yıllarda yayınlanan sohbet kasetleri yurdun dört bir köşesine dağılarak yüreklere Allah sevgisi aşılayan manevi önder Rüstem Hoca'nın camilerde vaaz vermesi işgalci Çin devletince yasaklanmıştı.

NAMAZINI 40 BİN MÜSLÜMAN KILDI
Cenazesindeki 40 bin kişilik Müslüman Uygur Türkü, işgalci Çin devletini korkuttu. Sevenlerinin diğer illerden gelmemesi için cenaze namazının Cumartesi sabahı yerel saat 6.30 da, sabah namazı öncesi kılınmasını isteyen Çin yönetimi ne yaptıysa işe yaramadı.

Doğu Türkistan'da bayram ve cenaze namazlarında kalabalık istemeyen işgalci Çin, halkın galeyana gelerek toplu isyan etmesi korkusuyla cenazeye müdahalede bulunamadı. Rahmetli Rüstem Hocaefendi'nin cenazesine kalabalık işgal güçleri de eşlik ederken, işgalcilerin cenazeyi kaldıran kalabalıktan korkuları gözlerinden okunuyordu.

Uygur Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.