Rusya'da asırlık kütüphanede çıkan yangında 4 milyon kitap kül oldu VİDEO

Rusya'da asırlık kütüphanede çıkan yangında 4 milyon kitap kül oldu VİDEO

Rusya'da bir kütüphanede çıkan ve 15 saat devam eden yangında 14 milyon kitaptan dört milyonu yandı

Rusya'da bir asırdan fazladır faaliyetlerini sürdüren Rusya Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kütüphanesi'nde çıkan ve 15 saat süren yangında dört milyon kadar kitap yandı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri, kütüphanede çıkan yangında 14 milyon kitaptan 10 milyonunun kurtarıldığını bildirdi.

Tarihi el yazması eserlerin bulunduğu kütüphanede çıkan  yangın yaklaşık 15 saat sürdü. İtfaiye ekipleri, dün gece başlayan yangının ilk anlarında önlem alarak, alevlerin, kitapların bulunduğu bölüme geçmesini engelledi. Böylece 10 milyon kadar kitap kurtarılmış oldu. 

Yetkililer, yangının nedenini araştırıyor ve hasar tespit çalışması yapıyor. Yangında ne kadar kitabın yandığına dair resmi açıklama yapılmazken, kütüphanede 14 milyona yakın eser olduğu ifade ediliyor. 

Yangın, beş dereceli zorluk sisteminde üçüncü dereceli olarak değerlendiriliyor. İlk belirlemelere göre yangın iki bin metrekare alanı kullanılamaz hale getirdi. Bin metrekarelik alanın da çatısı çöktü. 

Rusya Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kütüphanesi, Devlet Kütüphanesi'nden sonra, kitap sayına göre Moskova'nın ikinci büyük kütüphanesi durumundaydı. Bilim çevreleri, kütüphanenin sosyal bilimler alanında Avrupa'nın en iyisi olduğunu belirtiyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler