Rusya'dan düşen uçağa ilişkin açıklama

Rusya'dan düşen uçağa ilişkin açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, 14 askerle birlikte radardan kaybolan IL-20 tipi uçağının, Suriye rejimine ait hava savunma sisteminden fırlatılan bir füzeyle vurulduğunu, olayın Siyonist pilotların sorumsuzluğundan kaynaklandığını belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, dün Hmeymim üssü yakınlarında 14 askerle birlikte radardan kaybolan IL-20 tipi uçağının Suriye rejimine ait S-200 savunma sisteminden fırlatılan bir füzeyle vurulduğunu ancak olayın sorumlusun siyonist israil rejimi olduğunu açıkladı.

Konaşenkov, "IL-20 uçağımız S-200 sistemi tarafından vuruldu. Uçak israilli pilotların sorumsuzluğu yüzünden düştü. Pilotlar, uçağı Suriye ordusunun füze savunma sistemlerinin bulunduğu bölgeye, ateş hattına sürükledi. Uçağı kalkan olarak kullandı." dedi.

Konaşenkov, "İsrail tarafından yapılan bu provokasyonu düşmanca olarak nitelendiriyoruz. İsrail askerlerinin sorumsuz davranışı yüzünden 15 Rus askeri öldü. Bu kesinlikle Rusya-israil ilişkilerinin ruhuna aykırı." ifadelerini kullandı.

"İsrail hava kontrol sistemleri ve F-16 pilotları Rus uçağını görememiş olamaz, zira uçak 5 kilometre irtifadan sonra inişe geçmişti." Konaşenkov, kasıtlı olarak bu provokasyonun yapıldığını söyledi.

Konaşenkov, olanları değerlendirdiklerini ve bu eyleme gerektiği gibi karşılık verme hakkını ellerinde bulundurduklarını vurguladı.

Uçağı arama ve kurtarma çalışmalarına da devam ettiklerini kaydeden Konaşenkov, "İsrail, Lazkiye’de bir operasyon yapmayı planladığı konusunda Suriye’deki Rus güçlerine önceden bilgi vermedi. Uyarı, saldırıdan sadece bir dakika önce, ‘kırmızı hat’ üzerinden verildi. Bu sürede uçağın güvenli bir bölgeye çekilmesi mümkün değildi." açıklamasında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.