Saadet Partisi'nden HDP ile gizli görüşme iddialarına cevap

Saadet Partisi'nden HDP ile gizli görüşme iddialarına cevap

​Saadet Partisi Bitlis Belediye Başkan Adayı Yaşar Buhan, "HDP ile gizli görüşme yaptıklarına" dair iddialarını yalanladı.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in, "Son üç gündür Saadet Parti ile HDP'nin yöneticileri gizli gizli bir araya geliyor, buluşuyor ve toplantılar yapıyorlar." İddialarına Saadet Partisi Bitlis İl Başkanlığı tarafından açıklama geldi.

Konu hakkında basın açıklaması yapan Saadet Partisi Bitlis Belediye Başkan Adayı Yaşar Buhan, haklarında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Buhan, kimseyle gizli bir görüşmelerinin olmadığı savunarak AK Parti içerisinde bulunan meclis üyeleriyle de şahsi olarak görüşüp, destek istediklerini ve kendilerini destekleyeceklerini öne sürdü.

Buhan, "Seçimlere bir hafta gibi bir zaman kaldı. İlk adaylığımı burada sizinle birlikte açıklamıştım. O günlerde bazı art niyetliler, algı operasyonlarıyla seçimden çekileceğimi iddia etmişlerdi. Sizlerin huzurunda beni Ulu Cami'nin önünde, darağacına assalar bile seçimden çekilmeyeceğimi beyan etmiştim. Benim çekilmeyip dik duruşumu ve seçimin favorisi olduğumu görenler, burada paniğe kapılıp mesnetsiz, ciddiyetten uzak, aslı astarı olmayan iddialarda bulunmaktadırlar. Örneğin Sayın Milletvekili Vahit Kiler beyin basına yansıyan konuşmasında, 'Saadet Partisi'nin HDP ile gizli görüştükleri ve HDP'ye destek verdiklerini' beyan etmişlerdir.' Oysaki Saadet Partisi ne HDP ile ne de başka bir parti ile gizli bir görüşmesi olmadığı gibi seçimi kazanma iddiasında bulunması nedeniyle de hiçbir kimseye de destek vermediği aşikâr ortadadır. Seçimi kazanacağımızı fark edince bize saldırmaya başladılar. Benim geçmişimi bu memlekette gerek devlet güçleri ve gerekse de milletimiz çok iyi bilmektedirler." dedi.

"AKP yönetimi içinde ve meclis üyeleri içinden birçok kişi ile görüşmelerimiz olmuştur"

Buhan, şunları söyledi: "Ben merhum Necmettin Erbakan hocamızın kurmuş olduğu Milli Görüş Hareketi'nin geleneğinden gelen birisiyim. Hiç bir dönemde devlet karşıtı örgütlerin içinde bulunmadım. Sayın vekil(Vahit Kiler), siyasetin içinde yokken ben devletin yanında yer aldım. Milli görüş siyasetini bu güne kadar devam ettim. Benim devletçi siyaset anlayışımı hiç kimse sorgulayamaz. Bundan sonra da devletçi ve milli görüşçü siyasetimi devam edeceğim. Sadece bir oy daha alacağım diye davamı satmadım ve satmayacağım. Bazıları gibi de kirli siyaset oyunlarının içinde olmadım ve olmayacağım. Bizim herhangi bir parti ile ne gizli ne de aşikâr bir anlaşmamız ve ya iş birliğimiz olmamıştır. Ancak AKP yönetimi içinde ve meclis üyeleri içinden birçok kişi ile görüşmelerimiz olmuştur. Bu görüşmelerimiz partisel bazda değil münferittir. Bunlardan da partimize çok ciddi destek sözleri almışızdır. Bizim hiç kimseden gizli saklı bir işimiz olmamış ve olmayacaktır."

"AKP, esnaf ziyaretinde kalabalık olsun diye köy korucuları ile geziyor"

AK Parti'nin esnaf ziyaretinde, köydeki güvenlik korucularını kullandığı iddiasında bulunan Buhan, AK Parti'nin, HDP'nin kazanmasını istediğini savundu.

Buhan, açıklamasına devamla, "AKP, esnaf ziyaretinde kalabalık olsun diye köy korucuları ile gezmişken, bizim Bitlis'in içinde sade ve güler yüzlü kalabalık esnaf ziyaretini görünce paniğe kapılıp, iftira kampanyası başlattılar. Bence çok korkmalarına gerek yok. Çünkü korkunun ecele faydası yoktur. Bence sizler HDP'nin kazanmasını çok istiyorsunuz. Çünkü HDP kazanırsa kayyum atanacağını ve Belediyeyi dolaylı olarak ele geçirme çabası içinde olduğunuzu biliyoruz. Ancak AK Parti'ye oy verecek sağduyulu insanların bu oyuna gelmeyeceğini de biliyoruz. Seçime bir hafta kaldı. Eğer HDP kazanacak endişeniz varsa ve bunda da samimi iseniz ve de memleketinizi seviyorsanız sizler de bize oy verin ve endişenizi giderin diyoruz. Bu size son ikazımızdır." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler