​Saadet Partisinden Emine Şahin’in tutuklanmasına tepki

​Saadet Partisinden Emine Şahin’in tutuklanmasına tepki

​Üniversite öğrencisi Emine Şahin'in tutuklanmasına tepki gösteren Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, ‘Atatürk ilah değildir’ sözünü söyleyen Şahin’in yanlış bir şey yapmadığını belirtti.

Edirne'de 10 Kasım törenlerinin yapıldığı alanda geçerken sarf ettiği sözler nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan üniversite öğrencisi Emine Şahin’in tutuklanmasına bir tepki de Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat’tan geldi.

‘Atatürk ilah değildir’ demenin bir suç olmadığını ifade eden Fırat, bu yüzden Emine Şahin’in yanlış bir şey yapmadığını ve haksız yere tutuklandığını aktardı.

Fırat, “Türkiye’de son zamanlarda gelişen olaylar gerçekten toplumumuzu derinden yaralamaktadır. Özelliklede öğrenci kardeşimizin Atatürk ile ilgili söylemiş olduğu ifadeler hiç de o kadar üzerinde durulacak bir mesele değildir. Ama maalesef gündem değiştirilmek için birileri bu tür şeyleri kaşıyorlar. Bu tür meseleleri özellikle ortaya atıyorlar ki ortalık karışsın, gündem değişsin.” dedi.

“Bunu söylemek bir suç değildir”

Fırat, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Elbette ki bir insan ilah olamaz. Bu kardeşimizde gereğini söylemiş. Bizim ilahımız birdir. Hâkimiyette Cenab-ı Hakkındır. Dolayısıyla o da bunu söylemeye çalışmış. Bunu söylemek bir suç değildir. Biz bu kardeşimizin yanlış yaptığına inanmıyoruz. Dolayısıyla onun haksız yere tutuklandığına inanıyoruz.”

“Söylediği şey doğrudur”

Yetkililerden yaklaşımcı bir tavır ile bu tür olayların üzerine gitmesini isteyen Fırat, “Çünkü son zamanlarda bu tür olaylar çoğaldı. Özelliklede ezanın Türkçe okutulmasını istemek, bu zeminlerde bunları tartışmak toplumu yavaş yavaş germeye başlamıştır. Bunlar insanları sosyal patlamalara doğru götürebilir. Siyasi iktidarın bir an evvel bu işe bir tedbir alması lazım. Biz bu kardeşimizin yaptığı şeyin yanlış olduğuna inanmıyoruz, söylediği şey doğrudur. Hiçbir kul ilah yerine konulamaz. Bu konuyla ilgili yetkilileri göreve çağırıyoruz.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler