Saatçiler, eski günlerini mumla arıyor

Saatçiler, eski günlerini mumla arıyor

Vatandaşların kol saatlerine fazla rağbet etmediğini belirten saat satıcıları, cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla beraber saatlere talebin de düştüğünü belirtti.

Bir zamanların olmazsa olmazlarından olan kol saatleri eski günlerini arıyor. Her yaştan insanın talep ettiği; kimi su geçirmezliğiyle, kimi alarmıyla, kimi de ev telefonu rehberi kayıt edebilme özelliğiyle ön plana çıkan saatler, son dönemlerde eski günlerini mumla arıyor.

Saate rağbetin düştüğünü ifade eden Erganili saat satıcısı Süleyman Kahraman saatin yerini başta cep telefonu olmak üzere hiçbir şeyin tutamayacağını söyledi.

Saatlere rağbetin düşmesiyle beraber iş alanlarının da daraldığını belirten Süleyman Kahraman, “Eskiden hem saat satışı hem de saat tamir ve yedek parçası konusunda yoğun bir şekilde çalışıyorduk. Cep telefonlarının çıkmasıyla beraber saat satışları neredeyse durma noktasına geldi.” diye konuştu.

Vatandaşların kol saatinde bulunan işlevlerden daha fazlasını cep telefonunda bulduğunu ve bu yüzden saatleri tercih etmediğini belirten Kahraman, “Cep telefonunda hem saat hem de tarih var. Telefondaki ajanda sayesinde randevular da kaydedilebiliyor. Hem ajanda sayesinde çok önceki ve sonraki tarihlere de bakılabiliyor. Böyle olunca da saatlerin işlevini cep telefonlarının üstlendiğini gören vatandaşlar kol saatlerine rağbet etmiyor.” ifadelerini kullandı.

“Namaz kılanlar tercihlerini su geçirmez saatlerden yana kullanıyor”

Saatlere rağbet eden vatandaşların saatlerde bir takım özellikler aradığını belirten Kahraman, “Liseli gençler aksesuar amacıyla saat satın alıyor. Bu tarz saatler eskiden rağbet görmezken bugün dış görünüşleriyle ön plana çıkıyorlar. Namaz kılan vatandaşların saatte aradığı en önemli özellik saatin su geçirmemesi. Zira abdest alırken saatin sürekli olarak çıkarılması hem zahmet veriyor hem de saatin kaybolmasına neden olabiliyor. Bu yüzden hafif ve su geçirmez saatlere yöneliyorlar. İhtiyarlar ise cep saatlerini tercih ediyorlar.” dedi.

‘Her yaşa ve bütçeye uygun saatler bulmak mümkün’

Vatandaşların kendi bütçelerine ve yaşlarına uygun saatleri pek çok saatçide bulabileceğini belirten Kahraman, “Saat fiyatları 5 TL’den başlayıp 100 TL’ye kadar çıkabiliyor. Tabi daha büyük mağazalarda 2-3 bin TL’ye, hatta daha da pahalı saatler bulmak mümkün. Çocuklar için 2-3 TL’ye saatler de var. Vatandaşlar bunları saat olarak değil; hediyelik olarak alıyor.” ifadelerini kullandı.

‘Duvar saatlerinde de piyasa durgun’

Vatandaşların duvar saatlerine de fazla rağbet etmediğini belirten Kahraman, “Duvar saatleri de eskisi gibi rağbet görmüyor. Tabi bunun çeşitli sebepleri var. Hem cep telefonundan dolayı tercih edilmiyorlar. Hem de kimi firmalar eşantiyon olarak duvar saatleri hediye veriyor. Böyle olunca da saat üreticilerinin işlerinde aksama olmamakla beraber saat satıcılarının satışlarında ciddi azalmalar olabilir.” dedi.

Kahraman son olarak, bütün bunlara rağmen saatin yerini başta cep telefonu olmak üzere hiçbir şeyin tutmayacağını belirtti.  (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.