Saatlerce bekledikleri halde faturalarını ödeyemediler

Saatlerce bekledikleri halde faturalarını ödeyemediler

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde elektrik faturalarını ödemek isteyenler, elektrik şirketine bağlı kurumda kimsenin olmaması nedeniyle saatlerce bekledikleri halde faturalarını ödeyemediler.

Fırat Elektrik Perakende Satış A. Ş'nin (Fırat Aksa) Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki fatura ödeme merkezine giden vatandaşlar, kurumda hiçbir personelin olmamasına tepki gösterdiler.

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde elektrik faturalarını ödemek için kuruma giden vatandaşlar, kendileriyle ilgilenecek hiçbir personel bulamadılar. Görevli personellerin ihtiyaç için dışarı çıkmış olabileceğini düşünen vatandaşlar, saatlerce kapı önünde beklemek zorunda kaldılar.

Sabahtan öğle saatlerine kadar bekleyen vatandaşlar, personellerin gelmemesi nedeniyle kurumun önünden ayrıldılar.

Amatör kameralara yansıyan görüntülerde, kurumda hiç kimsenin olmadığı ve görüntüyü çeken vatandaşın bu duruma tepki gösterdiği görülüyor.

Yıllardır ilçede elektrik sorunu yaşadıklarını belirten vatandaş, "Daireye geldik, saatlerce daire içinde geziyor ve bekliyoruz ama kimse yok. Müdürün odası ve vezne kapısı açık ama görevli personeller maalesef yok. Geçen hafta da gün boyu kapalıydı." dedi.

Yaşananlara karşı yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirten vatandaşlardan A. Y. ise "Karlıova'da ne elektrik var ne de elektrikçi. Böyle sorumsuzluk hiçbir yerde yok. Elektrik kesintileri için arıyoruz, telefona cevap veren yok. Buraya geliyoruz, bazen gün boyu kapalı. Açık olduğu günlerde de personel gün boyu yerinde yok. Borcumu ödemek için köyden geldim ama vezne açık olmasına rağmen personel yok. Daha sonra da faturam geciktiği için bana faiz uyguluyor. Daha önce yaptığımız şikâyetler ve tepkiler ciddiye alınmadığı için bunlar da böyle davranıyorlar. Devletin bunları denetlemesi gerekiyor. Bir vatandaş olarak gereken hizmeti göremiyorum. Personelin mesai saatlerine uyumu ve vatandaşa hizmetinin bulunup bulunmadığı kontrol edilmeli. Şikâyet için Bingöl elektrik şirketini arıyoruz, onlar bile telefonlarına cevap vermiyorlar." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, konuyla ilgili görüştüğümüz elektrik şirketinin yetkilileri, bütün personellerinin elektrik arızası için dışarı çıktıklarını, vezneye bakan personelin ise hastalandığı için çalışmadığını söylediler. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.