Saatlerdir yolda bekleyen halk PKK’ye tepki gösterdi

Saatlerdir yolda bekleyen halk PKK’ye tepki gösterdi

Bitlis-Diyarbakır Karayolu’nda PKK’nin yol kesip araç yakması nedeniyle saatlerdir büyük mağduriyet yaşayan halk, PKK’ye tepki gösterdi.

Bitlis-Diyarbakır Karayolu’nun 20’nci kilometresindeki Buzlupınar mevkiinde PKK’liler sabah saat 05.00 sıralarında yol keserek halkın araçlarını ateşe verdi. Saatler süren olay PKK’lilerin bölgeden kaçmasıyla sona erdi.

Silah zoruyla araçlarından indirilerek tehdit edilen halk ise yaşananlar karşısında PKK’ye tepki gösterdi. Kilometrelerce oluşan araç kuyruğunda mağdur olan halk, aşırı sıcaklığın altında aileleriyle birlikte beklediklerini, saatlerdir yiyecek bir şey dahi bulamadıklarını söylediler.

Yolda kalan halkın büyük sıkıntı yaşadığını söyleyen Hudidan Tekin, PKK’nin yol kesip, araç yakarak kendilerini mağdur ettiğini, saatlerdir binlerce vatandaşla birlikte sıcağın altında aç ve susuz kaldıklarını ifade etti.

Sason’da akraba ziyaretine gideceklerini belirten Çiğdem Kolay ise araçların yakıldığını söyleyip saatlerdir gitmelerine izin verilmediğinden yakındı.

Kurbanlık hayvanlarını Şanlıurfa’ya götürmek için Van’dan yola çıktığını dile getiren Mesut Özbek, saatlerdir sıcak havada yolda beklediklerinden dolayı hayvanlarının susuzluktan telef olmak üzere olduğunu söyledi. Cizre’ye yolculuk yapan Selahattin Akbaş ise artık bölgede askerin, polisin, halkın ölmesini istemediklerini, çatışmalı sürecin son bulmasını arzuladıklarını ifade etti.

Kilometrelerce yolda oluşan binlerce araç konvoyunda yolculuk yapan vatandaşların kimi sıcaktan korunmak için araçların gölgesinde uzanırken, yaşlı ve çocukların ise sıcaklığın etkisiyle zor anlar yaşadıkları görüldü.

Öte yandan yol kesen PKK’lilere karşı ancak saatler sonra operasyon başlatılması halkın tepkisini çekti. PKK’lierin bölgeden kaçmasıyla yolun trafiğe açılması bekleniyor. (Şükrü Tontaş-İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler