Saatzede seçmenler

Saatzede seçmenler

Cep telefonlarının yaz saatini otomatik olarak güncellemesiyle farkında olmadan 1 saat erken kalkan seçmenler, oy kullanacakları sandıklara erken gitti.

VAN - Saatin yalnızca telefonlarından değiştiğini fark eden ve gerçek saati öğrenen seçmenler şok yaşayarak, oy verme işlemini beklemeye başladı.

 

Van’da oy kullanan seçmenlerin bir kısmı cep telefonları ve dijital saatlerinin kurbanı oldu. Türkiye'de seçim nedeniyle yaz saati uygulamasının bir gün gecikmeli olarak başlamasına karar verilirken bu karar seçimin gölgesinde kaldı. Bu nedenle saat değişikliğini fark edemeyen seçmenler oy kullanmak için erken saatte evlerinden çıkarak oy kullanacakları sandıklara gittiler.

 

Birçok cep telefonu ve dijital saatler otomatik olarak yaz saatine güncellendi. Bu durumda bazı vatandaşlar 1 saat erken kalkarak oy verecekleri okulların önünde saatin farkına vardılar. Telefonlarının ve dikkatsizliklerinin kurbanı olan vatandaşlar, görevlilerin uyarılarıyla gerçek saati öğrenince şok oldu. (Cihad Coşar – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.