Sabah namazında Halep ve Arakanlılar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Sabah namazında Halep ve Arakanlılar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Bingöl’de “İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu” öncülüğünde, başta Halep ve Arakan olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında katledilen Müslümanlar için sabah namazında gıyabi cenaze namazı kılındı.

“İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu” öncülüğünde dünyanın değişik bölgelerinde vahşice katledilen Müslümanlar için sabah namazının ardından Bingöl Ulu Camii’de gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar edildi.

‘İslami kardeşlik platformu’  öncülüğünde bir araya gelen STK’lar, Siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılım gösterdiği programda özelikle;  Halep, Arakan, Filistin, Suriye, Irak, Yemen, Libya Keşmir, Afganistan gibi yerlerde vahşetin zirveye ulaştığı insanların diri diri ateşe atıldığı evlerinin, barklarının yakıldığı Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak ve dualar edildi.

Gıyabi cenaze namazı ve dua programı sonrasında İLKHA’ya açıklamalarda bulunan STK ve Siyasi parti temsilcileri, dünyanın değişik yerlerinde Müslüman katliamı yaşandığını belirterek, Müslümanlar bir araya gelmesi halinde bu zulümlerin sona erebileceğini vurguladı.

Platform olarak her Cuma günü sabah namazı buluşmaları gerçekleştirdiklerini söyleyen Ensar Vakfı Bingöl Şube başkanı Mansur Katıksız, “Bugün Müslüman kardeşlerimiz Halep’te, vahşice katledilen o Müslümanlara, mazlumlara ruhları şah olsun diye ve dualarımızı onlara ulaştırmak için Bingöllü kardeşler olarak sabah namazından sonra gıyabi cenaze namazını eda ettik hep birlikte. Kalbimizdeki samimi ve muhlis dualarımızı onlar için yaptık Rabbim kabul etsin inşallah. Bir nebzede olsun dualarımızı kardeşlerimize gönderdik. Müslümanlara sahip çıkmak adına bilinçlenmeyi şuurlanmayı sağlamak için çalışmalarımız devam edecek. Rabbim yaptığımız bu ibadeti kabul etsin.” dedi.

“Akan kanın yapılan katliamların durması Müslüman idaresi ve ülkelerin çabasına bağlıdır”

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ise Müslümanlara yapılan katliamlar için sözün bittiği yerde olunduğunu söyleyerek, “Rabbim kardeşlerimizi yaşadıkları sıkıntıdan, darlıktan kurtarsın. Rabbim zulüm sahiplerini kahır ismiyle kahr-u perişan etsin, saltanatlarını ve ordularını yerle bir etsin. Allah Müslümanlara bir fetih ve çıkış kapısı ile birliktelik, şuur ve bilinç nasip etsin.” temennilerinde bulundu.

 

Zalimlerin yaptıkları zulümlerinin sebebinin, Müslümanların dağınıklığı ve ayrılığından kaynaklandığını ifade eden Tasalı, şunları söyledi: “Buralarda bu bölgede Müslüman idarecilerin ve hükümetlerin üzerlerinde çok ciddi sorumluklar var bu kapsamda. Akan kanın, yapılan katliamların durması onların yapacağı çabaya bağlıdır. Müslüman ülkeler bir araya gelip sulh ve sükûnet sağlayabilmeleri için adımlar atmaları gerekir. Bizlerin de yapması gereken bir takım görev ve sorumluklar var. Bu kar, kış mevsiminde onların yiyecek, giyecek ve barınma gibi sıkıntılarını gidermemiz lazım. Tüm Müslümanlara çağrıda bulunuyoruz ve herkesin katkılarını da bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Terörist öldürdüklerini söylüyorlar, hâlbuki enkazların altında çocukların, kadınların bedenleri çıkıyor”

Bingöl İHH Derneği başkanı Muhittin Gilli de Halep’te yaşana insanlık dramına dikkat çekerek,  “Bugün ağırlıklı olarak Suriye’de büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Halep yok edilmektedir. 300 bin insan 30 kilometre karelik bir yere sıkıştırılmış durumda. O mazlumların feryadı yükselmektedir. Bu kardeşlerimize her nevi yardım etmek lazım. Bu sorunların çözülmesi için devletlerin bir araya gelip ve yaşanan zulüm ve katliamları durdurmaları gerekiyor. Siviller ölüyor, orada terörist öldürdüklerini söylüyorlar, hâlbuki enkazların altında çocukların, kadınların bedenleri çıkıyor. Hastaneler bombalanmış işlevsiz kalmış, yaralı insanları tedavi edecekler yerleri yok o insanların. Ölen insanları koyacak ceset torbaları dahi yok. Ağır yaralı insanlar çuvallara atılıp ölümleri bekleniyor, müdahale edecek imkanları tükenmiş durumda. Halep’te yaşananlar yüreğimiz yakıyor. Sıkıntı çok büyük.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.