Sabri Ok: Gündemimizde Silahsızlanma Yok

Sabri Ok: Gündemimizde Silahsızlanma Yok

KCK yöneticilerinden Sabri Ok, gündemlerinde silah bırakmanın olmadığını söyledi. Ok, "Bunlar ancak hareketimizin yönetiminin bilgisi dahilinde olabilecek şeylerdir. Kürt sorununun çözümü konusunda ciddi adım atılmadan bu tür şeyleri tartışmayız bile" ded

Çözüm süreci ve silahsızlanma tartışmalarını yorumlayan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, PKK'nın çıkış gerekçesinin ortada durduğu bir sırada silahsızlanmanın da, geri çekilmenin de mümkün olmadığını açıkladı. “Bu koşullarda silahsızlanmayı tartışmak Kürtlerin iradesine saygısızlıktır” diyen Ok, Türk ordusu ve polisinin "Kürdistan’daki varlığı ve uygulamalarının meşru olmadığını" savunurken tutuklama, gözaltılar ve ev baskınlarına karşı PKK'nın misilleme hakkını kullanacağını bildirdi.

AK Parti’nin kendine göre bir algı yaratma çabası içinde olduğunu ifade eden Ok, "Ortada büyük bir manipülasyon ve yönlendirme var. Algı yaratma çabası var. Bu, AKP’nin stratejisidir. Önder Apo hala kendi avukatları ile görüştürülmüyor. Uzun zamandır heyet ile de görüştürülmüyor. Bu, AKP’nin tamamen keyfiyetçi, üstenci ve Kürt halkının varlığını kabul etmeyen tutumundan kaynaklanıyor. Kürt halkının varlığını ve temel haklarını anayasal ve yasal güvenceye almadan Kürt sorununun çözülmesi zaten mümkün değildir." dedi. (Ajanslar)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.