Saddam’ın yardımcısı İbrahim el Duri: Devlet Kürtler’in hakkı!

Saddam’ın yardımcısı İbrahim el Duri: Devlet Kürtler’in hakkı!

İzzed Ibrahim el Duri'nin, “Kürtler’in devlet kurmaya hakları var” dediği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde öldürülen Saddam Hüseyin'in sağ kolu İizzed Ibrahim el Duri'nin, “Kürtler’in devlet kurmaya hakları var” dediği ortaya çıktı.

El Duri, internette yayımlanan ses kaydında, “Irak’ın çok büyük değişimlere uğrayacağını” belirtiyor.

Enbar’ın yüzde 90’ının IŞİD’in eline geçtiğini anlatan İzzed El Duri, Haşdi eş Şabi milislerinin İran tarafından desteklendiğini ifade ediyor.

El Duri, Irak’ın tek devlet olarak kalıp, kalamayacağı konusunda da, ‘”Kürt halkı var. Kürdistan’ın bir devlet olmaya hakkı var” diyor.

Saddam’ın yardımcısı, “IŞİD ile Baas fikirsel olarak birbirinden çok farklı. IŞİD Baas rejimi için ‘kafir’ diyor. Oysaki Baas IŞİD örgütünden çok daha iyiydi. Çünkü IŞİD’in yaptığını hiç kimse yapmadı” ifadelerini kullanıyor.

İzzed İbrahim el Duri, 17 Nisan’da, Tikrit'in doğusunda yer alan Hemrin Dağları'ndaki Allas Petrol Kuyuları yakınında, Irak Ordusu’yla IŞİD arasında devam eden çatışmalar sırasında öldürülmüştü.

El Duri'nin cesedinin fotoğrafları Bağdat yönetimi tarafından basına dağıtılmıştı.

El Duri'nin öldürülmesi olayının sorumluluğunu, Irak Ordusu’yla birlikte savaşan Şii Asaib el Hakk Tugayları üstlenmişti.

Kurduğu Nakşibendi Ordusu, IŞİD’le işbirliği yapmış ancak daha sonra aralarında çıkan anlaşmazlıklar, çatışmalara dönüşmüştü.

Kaynak: Rudaw

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler