Sadece inkılap tarihinin zorunlu kılınmasına tepki

Sadece inkılap tarihinin zorunlu kılınmasına tepki

Açıklanan yeni eğitim sisteminde inkılap tarihi dersinin zorunlu; Osmanlı tarihi, İslam tarihi ve dünya tarihi gibi derslerin ise seçmeli olması tepkilere neden oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yeni eğitim sistemini açıklaması beraberinde tartışmaları da getirdi.

En çok tartışılan derslerin başında da tarih dersleri geliyor.

Yeni sisteme göre inkılap tarihi dersi zorunlu dersler arasında yer alırken, Selçuklu tarihi, Osmanlı tarihi, İslam tarihi gibi inkılap öncesi tarihlerin anlatıldığı dersler de seçmeli dersler olarak belirlendi.

Duruma tepki gösteren tarihçiler, yazarlar ve kimi milletvekilleri, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtti.

"İnkılap tarihi yalan dolanla dolu"

Sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini paylaşan Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, "Selçuklu tarihi seçmeli, Osmanlı tarihi seçmeli, İslam tarihi seçmeli, Türk tarihi seçmeli, Dünya tarihi seçmeli, Ama İnkılap Tarihi zorunlu. 1919'dan önceki tarihi öğrenmeyecek mi çocuklarımız? İnkılap tarihi de yalan dolanla dolu. Geriye kaldı cehalet." dedi.

"Genç kuşakların zihnen köleleştirilmesi...!"

Yazar Yusuf Kaplan da şu paylaşımda bulundu: "Tarih dersi seçmeli, İnkılap tarihi, zorunlu! Nedir bu? Tarih bilincinin linç edilmesi… Genç kuşakların zihnen köleleştirilmesi...!"

"Tuhaf şey, ama Aile Bakanı aileyi, Eğitim Bakanı eğitimi bitiriyor"

Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu da "Milli Eğitim Bakanının eğitim sistemine ilişkin açıklaması 'devrim' değil, mevcut kaliteyi de bitirecek bir 'devirim'dir. Tarih dersinin müfredattan kaldırılması köksüzleşmeyi hızlandıracaktır. Tuhaf şey, ama Aile Bakanı aileyi, Eğitim Bakanı eğitimi bitiriyor. Asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

"Diriliş' ve 'Payitaht Abdülhamid' dizileriyle de bu açığı kapatamazsınız"

"Tarih derslerinin seçmeli yapılması Millî Eğitimimiz adına fevkalade yanlıştır" diyen Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Diriliş' ve 'Payitaht Abdülhamid' dizileriyle de bu açığı kapatamazsınız (!) Bu yanlıştan dönülmelidir." Şeklinde tepkisini dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler