Safitürk Davası faili kendini yaktı

Safitürk Davası faili kendini yaktı

Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk suikastı faili olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan ve yargılanmak üzere SEGBİS odasına getirilen Şerif Mesutoğlu kendini yaktı.

Mardin’in Derik ilçesinde belediye başkanvekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün faili olduğu gerekçesiyle Siverek cezaevinde tutuklu bulunan eski Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu, mahkeme için getirildiği SEGBİS odasında kendini yaktı.

Muhammed Fatih Safitürk suikastına ilişkin açılan davanın 8’inci duruşması başladı. 8’i tutuklu 15 sanığın yargılandığı dava, Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

Çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunan sanıklar Devran Aslan, Tahsin Erdaş, Şerif Mesutoğlu, Mehmet Deniz, Ahmet Deniz, Fikret Bağı, Fikret Deniz ve Vedat Erol ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Yargılanmak üzere çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunan sanıklarla birlikte Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) odasına getirilen ve oradan Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna bağlanan Şerif Mesutoğlu, mahkeme heyetine önemli bir bilgi vermek için odada yalnız kalmak istediğini söyledi.

Mahkeme heyetinin oy birliği ile kabul ettiği talep sonrası boşaltılan odada bulunan bir şeyi üzerine dökerek kendisini ateşe veren Mesutoğlu’nun yaklaşık olarak 40 saniye kadar yandığı ve arkasına sandelyelerin çekildiği kapının zor açılmasından dolayı kendisine geç müdahale edilebildiği belirtildi.

Çıkarılan yangına müdahale eden Ceza İnfaz Koruma memurlarının daha sonra Mesutoğlu’nu olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırdığı öğrenildi.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.