Sağanak yağış bekleniyor

Sağanak yağış bekleniyor

Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edili

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz (K. Maraş hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, iç kesimlerde hissedilir derecede (5 ile 10 derece) olmak üzere Ülkemiz genelinde azalacağı tahmin ediliyor. tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile zamanla Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.          

Ege: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve iç kesimleri ile Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Adana, Osmaniye, Mersin çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava sıcaklığı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı/21

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/24

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/27

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı               /20

Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/18

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/20

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/19

Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/30 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.