Sağlam: 15 Temmuz darbe girişimi halkın iradesine başkaldırıydı

Sağlam: 15 Temmuz darbe girişimi halkın iradesine başkaldırıydı

​15 Temmuz darbe girişiminin 3'üncü yıl dönümü münasebetiyle değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, 15 Temmuz darbe girişiminin halkın iradesine başkaldırı olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimine dair yaptığı değerlendirmede, tekbirler eşliğinde gelen direniş ve zaferin kahramanının bu halk ve onun manevi değerleri olduğunu vurguladı.

Darbeye karşı direniş gösterenlerin değil, tanklara alkış tutanların seslerinin daha yüksek çıkıyor olmasının manidar olduğunu söyleyen Sağlam, darbeciler için getirilen mülakat ve güvenlik soruşturmalarının darbe karşıtlarını mağdur etmeye devam ettiğine işaret etti.

Müslüman halkın ihanet kalkışmasına gösterdiği direnişin unutulmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Sağlam, “15 Temmuz darbe girişimi elbette ki halka karşı kalkışmanın adıydı. 15 Temmuz darbe girişimi halkın iradesine başkaldırıydı. Son dönemlerin en kıymetli direnişiyle karşılaşan darbe girişiminin ülkeye, insanlarımıza kaybettireceği çok şey olacaktı. Ancak Allah’a şükür darbecilerin arzuları kursaklarında kaldı ve tekbirler eşliğinde gelen direnişle ülke büyük bir felaketten kurtulmuş oldu. Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle duyarlı insanlarımızın, inançlarından aldıkları güçle meşum kalkışmaya karşı çıkışı manevi bir görev addeden Müslüman halkımızın gösterdikleri direniş unutulmamalıdır. Unutulmamalıdır ki tekbirler eşliğinde gelen direnişin kahramanı bu halktır ve onun manevi değerleridir. Bu, halkın ve onun manevi değerlerinin üstünlüğüydü. Darbeyi önleyenlerin unutulmaması ve onların bu ülkenin gerçek hayırhahları oldukları göz ardı edilmemesi gerekir. Ancak bugün darbeye karşı direniş gösterenlerin değil, tanklara alkış tutanların sesleri daha yüksek çıkıyor olması manidardır.” dedi.

“Direnişin şifresi ‘Allah’u Ekber’ idi. Bunu görmezden gelmek, direnişi çaldırmaktır”

ABD destekli ihanet girişiminden sonra ilan edilen OHAL uygulamalarının kalıntısı olan “güvenlik soruşturmaları”nın halen mağduriyet oluşturduğuna dikkatleri çeken Sağlam, “Püskürtülen darbe sonrası darbeye karşı duranların hâlâ birçok alanda mağduriyet yaşamaları kabul edilemez. Darbeciler için getirilen mülakat ve güvenlik soruşturmalarının darbe karşıtlarını mağdur etmeye devam ediyor olması, trajikomik bir husus olarak hâlâ orta yerde duruyor. 15 Temmuz darbe girişimine karşı gelen direnişin parolası, şifresi ‘Allah’u Ekber’ idi. Bunu görmezden gelmek, direnişi çaldırmaktır.” ifadelerini kullandı.

Son olarak darbeye direnerek şehadete kavuşan 251 kişiye Allah’tan rahmet dileyen Sağlam, “15 Temmuz yıl dönümü dolayısıyla, o gün inançları uğruna şehid olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim, İslam ülkelerini zalim ve hainlerin tasallutundan muhafaza eylesin.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler