Sağlam: Aile yapımızı koruyamazsak bu günleri arar duruma geleceğiz

Sağlam: Aile yapımızı koruyamazsak bu günleri arar duruma geleceğiz

Bingöl’de katıldığı iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Aile yapımızı ve neslimizi koruyamazsak gelecekte bu günleri arar duruma geleceğiz." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, partisinin Bingöl İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Kültür Mahallesindeki bir lokantada düzenlenen iftar programında konuşan Sağlam, Türkiye ve dünyada yaşanan sorunlar ile aile kurumu ve gençliğin gidişatına dair açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Bingöl’de 2 kızın boğularak hayatını kaybetmesi ve bir güvenlik korucusunun cinnet getirerek ailesinden 2 kişiyi öldürmesi hadiselerine de değinen Sağlam, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelere sabr-ı cemil diledi.

Türkiye ve dünyadaki sorunlara çözüm önerileri sunduklarını söyleyen Sağlam, "Zor günler geçiriyoruz. Sadece ülkemizde veya bölgemizde değil, dünyada uzun yıllardır büyük sıkıntılar ve sorunlar var. Bunlar için hepimiz bir taraftan sorunları teşhis etmeye ve çözüm önerisi sunmaya çalışıyoruz. Fakat önerdiğimiz çözümler, teşhis doğru konulmadığı için maalesef daha büyük sorunlara neden oluyor. Bu sorunlar sadece insanların birbirleriyle savaşması, kavga ve gürültüyle huzuru bozmasından ziyade, psikolojimizi de vurmuş durumdadır. Rabbim dünyada kendi rızası için çalışan insanlardan eylesin." dedi.

"Sorun ne kadar büyük olursa olsun, teşhis doğru konulursa çözümün de kolay olacağını söylüyoruz"

Adalet eksenli bir yönetimin olması durumunda sorunların çözülebileceğini sözlerine ekleyen Sağlam, "Bingöl’de son günlerde elim olaylar yaşandı. 2 gencecik kızımızın boğulması hadisesi ve psikolojinin bozulması sonucu bir babanın meydana getirdiği elim hadise var. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Bizim ilk günden beri dile getirdiğimiz husus şudur, Allah-u Teala insanları yaratmıştır. Yaratırken de onunla beraber bir kitap göndermiş, ilk insana Peygamberlik görevi vermiş, kendi tayin ettiği sınırlar içerisinde kalmak suretiyle dünyanın cennete döneceğini ve dünyayı cennet halinde yaşarken, ahireti de cennet ile sonlandıracağını bize beyan etmiştir. İnsanlar, Allah’ın kendilerine tayin ettiği bu reçeteye uymadığı için, birbirlerine günlük menfaatler uğruna, psikolojilerinin taşıyamadığı sorunları başkalarının üzerinden halletmek istediği için maalesef birbirine düşüyor. Sorun ne kadar büyük olursa olsun, teşhis doğru konulursa çözümün de kolay olacağını söylüyoruz. Biz, yaşadığımız sorunların tamamını adalet eksenli bir yönetim, adalet eksenli bir çözüm önerisi olmadığı için bu kargaşanın devam ettiğini düşünüyoruz. Biz, adalet üzerine bir sistem kurabilirsek, sorunlarımızın tamamını da bu anlamda çözebileceğimizi söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kendi öz değerlerimize sahip çıkarsak bu sorunlarımızın tamamını da çözeriz"

Türkiye’de var olan sorunlara vurgu yapan Sağlam, şöyle devam etti: "Evet, ekonomik sorunlarımız var. Coğrafyamızla ilgili özel sorunlarımız var. Bizim bunların ötesinde aile ile ilgili sorunlarımız var, gençlik ile ilgili sorunlarımız var. Sorunlarımızın kalemlerini saymaya kalkarsak binlerce sorun sayarız. Ama bunun ana başlığıyla ilgili, temel olarak dile getireceğimiz husus şudur; Allah’ın bize tayin ettiği bir yaşam içerisinde değiliz. Bu nedenle birbirimize düşüyoruz. Biz buna sahip çıkarsak, kendi öz değerlerimize sahip çıkarsak bu sorunlarımızın tamamını da çözeriz."

"Aile yapımızı ve neslimizi koruyamazsak gelecekte bu günleri arar duruma geleceğiz"

Gençliğin gidişatı ve bozulan aile yapısına da dikkat çeken Sağlam, "Bu gün, adaletten şikâyet ediyoruz. Belki adaletten şikâyet etmeyen hiçbir insan yoktur. Toplumumuz maalesef çok iyi durumda değil. Aile yapımız, gençlerimiz çok iyi durumda değil. Göz göre göre neslimiz büyük bir felakete doğru gidiyor. Bunun için bugünden alabileceğimiz tedbirler var ve bu tedbirleri mutlaka almamız lazım. Aile yapımızı geçmişte olduğu gibi tekrar eski haline getirmemiz gerekir. Aile yapımızı ve neslimizi koruyamazsak gelecekte bu günleri arar duruma geleceğiz. Bu konuda hepimize düşen görevler var. Biz maalesef elimizle ve dilimizle yapabileceklerimizi hep erteledik, gücümüz yetmiyor diye sadece kalbimizle buğzetmekle yetindik. Hâlbuki kötülüğün küçüğü-büyüğü olmaz, bir kötülük normal bir seyir haline geldiğinde bu durum diğer insanlara da sirayet eder. Bundan dolayı o kötülük toplumda daha büyümeden müdahalede edip çözmek gerekir. İşte bunu yapmak için var olduğumuzu söylüyoruz." şeklinde konuştu.

Düzenlenen programa HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Genel Başkan Yardımcıları Vedat Turgut, Hamdullah Tasalı, Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, kanaat önderleri, STK başkanları, gazeteciler ve partililer katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.