"Sağlam bir inanç uyuşturucudan uzaklaştırır"

"Sağlam bir inanç uyuşturucudan uzaklaştırır"

Mersin İl Müftüsü Ali Melek, çocukların ve öğrencilerin uyuşturucudan uzak durabilmeleri için, ebeveynler tarafından çocuklarına sağlam bir dini eğitimin verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

MERSİN -  Mersin İl Müftüsü Ali Melek, anne ve babaların, çocuklarında sağlam bir inanç oluşturabildikleri takdirde, onları bu gibi kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutabileceklerine dikkat çekti.

 

141 bin öğrenci Camii ve Kur’an kurslarında eğitim aldı
İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Müftü Melek, Mersin'de cami ve Kur’an kurslarında, Kur’an-ı Kerim, ibadet, ahlak ve siyer gibi bilgileri alan öğrencilerin sayısının 141 binin üzerinde olduğunu belirterek, “Hedefimiz orta ve ilköğretimdeki tüm öğrencileri yaz Kur’an kurslarında bu dini bilgiler ile buluşturmak.  Biz bir taraftan Kur’an kurslarımızda ve camilerimizde çocuklarımıza bu dini bilgileri verirken diğer taraftan da sokaktaki zararlı alışkanlıklardan da korumayı hedefliyoruz.” diye ifade etti.

 

Anne ve babalara da seslenen Melek, şunları söyledi: “İmkan oldukça çocuklarımızın camiler ile olan bağlarının, yaz oluncaya kadar kopmamasını sağlamalıyız. Arada camiye uğramalarını yine hafta sonlarında din görevlilerimiz ile buluşmalarını, Kur’an kursu öğreticilerimiz ile belli bir süre geçirmelerini biz arzu ediyoruz. Yaz bitti Kur’an kursu bitti, cami bitti gibi bir duygu içerisine çocuklarımızı sokmamalıyız ki, yaz süresi içerisinde aldıkları bilgileri de kaybetmesinler.”

 

"Camilerimizde eğitimlerimiz devam ediyor"
Camilerde Kur’an kurslarının devam ettiğini söyleyen Melek, bu konuda eğitim alınabilmesi için camilere başvurulması gerektiğine dikkat çekti. Müftü Melek, “Din görevlilerimiz kendilerine müracaat eden öğrenci olsun veya camii cemaati olsun, bir grup oluştursun.  Yine bir, 3 veya 5 kişi de olsa ben Kur’an öğrenmek istiyorum diyenlere din görevlilerimiz bu eğitimi verecek. Yazın eğitim alan öğrencilerin eğitimlerini unutmamaları için biz aslında bunu arzu ediyoruz. Almış oldukları eğitimlerini sürdürmelerini istiyoruz ki, yazın bir daha sıfırdan başlama ihtiyacı olmasın.” şeklinde aktardı.

 

“Ebeveynler uyuşturucu konusunda hassas olmaları gerekir”
Uyuşturucu maddeler konusunda ebeveynlerin üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerektiğini belirten Melek, “Uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklar dediğimiz uçucu maddeler, sigara veya içki gibi yüce dinimizin yasaklamış olduğu her şeyin Müslüman olarak bireylerimize bulaşmaması için biz din görevlileri olarak zaman zaman vaaz ve hutbelerimizde buna değiniyoruz. Ama özellikle ebeveynlerin bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. Okula giden çocukların zararlı alışkanlıklara bulaşmaması için, bu gibi uyuşturucu maddelerle bir araya gelmemesi için gereken hassasiyeti ve özeni göstermeleri gerekir.” diye konuştu.

 

"Sağlam bir inanç çocukları uyuşturucudan uzaklaştırır”
Ebeveynlerin çocuklarına, uyuşturucunun zararlarını anlatmak zorunda olduklarının altını çizen Melek, şöyle devam etti: “Eğer anlatamıyorsak bunların anlatıldığı yerlere çocuklarımızı göndermemiz gerekir. İşte camilerimize ve Kur’an kurslarımıza götürmeliyiz. Belki bu konuda camiler ile olan beraberliğimizi biraz daha sıklaştırmamız gerekmektedir. Bizler ne kadar dini duyguyu, inancı çocuklarımıza verebilirsek, bu konuda onlarda ne kadar sağlam bir inanç oluşturabilirsek, onların bu gibi kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasına vesile olabiliriz. Aksi takdirde çocuğu kendi halinde ve gerekli dini bilgiden mahrum bırakırsak, bu konuda güçlü bir inanca sahip olmasında bir çalışmamız olmazsa ebeveynler olarak hem dini yönden sorumlu oluruz hem de çocuklarımızı istemediğimiz bir ortam içerisine bırakmış oluruz. Okullardaki arkadaşlarına da dikkat edilmesi lazım. Her aile, her ebeveynin, çocuklarının eve ve okula gidiş gelişi ve nerede zamanlarını geçirdiği ile alakalı bir duyarlılık içerisinde olması gerekir.”

 

Okullarda uyuşturucunun zararları konusunda konferans vereceğiz
Okullarda uyuşturucunun zararları konusunda okullar ile birlikte çalışacaklarını ifade eden Melek, son olarak şunlara değindi: “Diyanet İşleri Başkanlığımız da Yeşilay Cemiyeti ile bir protokol imzaladı. Yeni eğitim yılında bizler de inşallah bu zararlı alışkanlıkları, okul idarecilerimiz, milli eğitim müdürlüklerimiz ile görüşerek hem il, hem de ilçelerimizde bir plan ve program dâhilinde çocuklarımızı bu kötü ve zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik bir takım konferansları düşünüyoruz ve bunları uygulayacağız inşallah.”  (Osman Öksüz - İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.