Sağlam: Herhangi bir partiye oy verilmesi yönünde alınmış bir kararımız yoktur

Sağlam: Herhangi bir partiye oy verilmesi yönünde alınmış bir kararımız yoktur

Parti olarak yerel seçimlere katılmayacaklarını söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, herhangi bir partiye oy verilmesi yönünde de alınmış bir kararlarının olmadığını ifade etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere katılmayacaklarını, bunun da boykot kararı olmadığını vurguladı.

Teşkilat ve seçmenlerinin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak hareket ettiklerinin altını çizen Sağlam, oy istemek şeklinde olmasa da halkın sorunlarını dinleyip çözümler üretme noktasında çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

İlkeler dışında herhangi bir adım atmadıklarını, istişareler sonucu karar aldıklarını söyleyen Sağlam, herhangi bir partiye oy verilmesi yönünde alınmış bir kararlarının olmadığı bilgisini paylaştı.

Seçimlere katılmama kararı aldıklarını söyleyen Sağlam, "Bu karar parti olarak müstakilen veya ittifak yöntemiyle seçimlere katılmama şeklindedir. Kararlarımızı; partimizin üzerinde inşa olduğu ilkeler ve programlara uygun olarak, yetkili kurullarımızın onayıyla kendimiz alıyoruz. HÜDA PAR olarak 31 Mart seçimlerini boykot etmiyoruz. Böyle bir açıklamamız ve böyle bir tavrımız da yok." dedi.

"Halkın dertlerini dinleyip çözümler üretmeye devam edeceğiz"

Çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini söyleyen Sağlam, "Partiler kararlarını verirlerken tabanın ve seçmenin hassasiyetlerini ön planda tutmak durumundadırlar. Teşkilat ve seçmenlerimizin hassasiyetlerini göz önüne alarak hareket ediyoruz, edeceğiz. Oy istemek şeklinde olmasa da çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecektir. Halkın dertlerini, sorunlarını dinleyip çözümler üretmeye, bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Herhangi bir partiye oy verilmesi yönünde alınmış bir kararımız yoktur"

Kararları istişare sonucu aldıklarının altını çizen Sağlam, "Bizim siyaset tarzımız, ilkelerimiz ve önem atfettiğimiz değerler belli. Bizim bu ilkeler dışına çıkarak herhangi bir adım atmamız söz konusu olmayacaktır. Şu ana kadar aldığımız karar, parti olarak seçimlere katılmama kararıdır. Herhangi bir partiye oy verilmesi yönünde alınmış bir kararımız yoktur. Bizim ilkelerimiz; savunduğumuz değerler uğruna tek başımıza da kalsak, doğru olanın yanında yer almak ve hatta bu uğurda mücadele etmemizi gerektiriyor. Bizim dışımızda oluşturulan birlikteliklere göre kararlarımız şekil almıyor. İstişare mekanizmasını işleterek kendi kararlarımızı, ilkelerimizi esas alarak kendimiz veriyoruz." şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere HÜDA PAR tarafından 12 Ocak 2019 tarihinde yapılan basın açıklamasında, "Var olan çalışmalarımızın niteliğini artırmak, daha etkili bir siyasetle yolumuza devam etmek, bundan sonraki seçimlere daha güçlü girebilmek amacıyla teşkilat, kadro ve eğitim alanlarına yoğunlaşmak için 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine katılmama kararını aldık." ifadelerine yer verilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.