Sağlam: İleriye yönelik huzurumuzu bozacak birçok oyun ile karşı karşıyayız

Sağlam: İleriye yönelik huzurumuzu bozacak birçok oyun ile karşı karşıyayız

​Muş’ta düzenlenen iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Türkiye ve dünyada insanlığın huzurunu bozmaya yönelik birçok oyun ile karşı karşıya olunduğuna dikkat çekti.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, partisinin Muş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Burada ileriye yönelik yapılan projelere dikkat çeken Sağlam, “Bizi hem içerden hem dışarıdan bölmek isteyen, düzenimizi bozmak ve bizi bu ateşin içerisine atmak isteyen çok değişik unsurlar var.” dedi.

Muş merkezde bulunan bir restorantta düzenlenen iftar programında konuşan Sağlam, karanlık odakların Türkiye ve dünyada huzuru bozmaya yönelik yaptıkları çalışmalar ile aile kurumu ve gençliğin gidişatına dair açıklamalarda bulundu.

Bölgede düzeni bozmak isteyen mihrakların olduğunu vurgulayan Sağlam, “Hepimizin şahit olduğu gibi bölgemiz bir ateş çemberinin içinde bulunuyor. Etrafımızda büyük bir yangın var ve bu bize sıçramak üzeredir. Bu ateşin bize sıçratılması için özel gayretler ve mücadeleler veriliyor. Bundan bir şekilde kurtulmamız gerekir. Çevremizdeki ateşin nasıl oluştuğunu, ne şekilde meydana geldiğini görüp bundan ders alarak çareler aramamız gerekir. Bizi hem içerden hem dışarıdan bölmek isteyen, düzenimizi bozmak ve bizi bu ateşin içerisine atmak isteyen çok değişik unsurlar var. Bunlara karşı uyanık olmamız gerekiyor. Belki şu anda sıcak bir çatışma yaşanmıyor ama ileriye yönelik huzurumuzu bozacak, genlerimizle oynayıp bizi biz yapan değerlerden uzaklaştıracak birçok oyun ile karşı karşıyayız. Dünyada huzurumuzu bozmak isteyen, bizi bizden koparmak isteyen bir sürü unsur var. Bunlara karşı mücadele etmemiz gerekir.” dedi.

“Gençlerimizi olması gereken durumdan koparmak istiyorlar”

Aile yapısını ve genç nesli bozmak isteyen odakların olduğuna dikkat çeken Sağlam, “Bizi biz yapan değerler nelerdir? Bunu tefekkür ederek şöyle bir düşünelim. Uzun yıllardan beridir aile yapımızı bozmak istiyorlar, gençlerimizin yapısını bozmak istiyorlar. Gençlerimizi olması gereken durumdan koparmak istiyorlar. İslam ahlakı dediğimiz, toplumda yerleşmiş adetlerimizle oynamak istiyorlar. Bunlarla oynayarak bizi öz değerlerimizden, kendi benliğimizden uzaklaştırıp daha önce böl, parçala ve yut projesi ile birliğimizi, dirliğimizi bozarak bize sahip olmak istiyorlar. Bunlarla mücadele etmemiz gerekir. Bunlara karşı ailemizi ve gençlerimizi korumak gerekiyor. ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ ilkesini aramıza yerleştirmek istiyorlar ve maalesef bugün görüyoruz ki, her geçen günümüz bir önceki günden daha kötü durumdadır.” ifadelerini kullandı.

“Kendimizi ve ailemizi bu ateş çemberinden mutlaka kurtarmamız gerekir”

Genç nesli öz değerlerinden koparıp düşmanlaştırma projesinin olduğuna işaret eden Sağlam, “İletişim çağında değişik araçlarla gençlerimizi ve ailelerimizi olması gereken adetlerinden uzaklaştırıp bize düşman hale getiriyorlar. Bunlara karşı uyanık olunması gerekir. Bu ramazan ayında belki biraz tefekkür ederek çocukluğumuzda nasıl ramazanlar yaşadık diye düşünmeliyiz. Çocukluğumuzda da gençliğimizde de ailelerimiz daha diriydi. Belki teknolojik olarak biz tek başımıza mücadele edemeyiz ama bir kötülüğü gördüğümüz zaman onu elimizle değiştirebilecek imkâna sahibiz. Gücümüz yetmezse bunu dilimizle değiştirme imkânına sahibiz. Dinleyecek kimse de yoksa en azından kalbimizle buğzederek buna karşı tepkimizi dile getirmeli ve duyarsız kalmamalıyız. Olumsuzluklara karşı duyarsız kalmamalıyız ki, toplumumuza yerleştirmeye çalıştıkları olumsuz durumları kanıksamayalım. Zaten ilk başta bize yaptıkları şey budur: Kötülüğü ortaya atıp buna karşı duyarsız kalmamızı bekliyorlar. Bunlara karşı son derece duyarlı olmamız gerekir. Kendimizi ve ailemizi bu ateş çemberinden mutlaka kurtarmamız gerekir.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen programa; HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Genel İdare Kurulu Üyeleri Şeyhmus Tanrıkulu, Cesim Yılmaz, Genel İstişare Kurulu Üyesi İnan Sur, Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, kanaat önderleri, STK başkanları, gazeteciler ve partililer katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.