Sağlam: Siyasi partiler yeni bir söylemle milletin gerçek sorunlarına eğilmeli

Sağlam: Siyasi partiler yeni bir söylemle milletin gerçek sorunlarına eğilmeli

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, yerel seçimlerin sonuçlarına ilişkin, siyasi partiler ve temsilcilerinin yeni bir dil ve söylemle milletin gerçek sorunlarına eğilmeleri gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçlarına ilişkin bir mesaj yayımladı.

Vatandaşların, yüksek bir katılım oranıyla önümüzdeki 5 yıl için yerel yöneticilerini seçmek üzere tercihini yaptığını belirten Sağlam, seçim sonuçlarının millete, memlekete ve İslam ümmetine hayırlar getirmesini temenni etti.

Seçimlerin gayesinin, halkın özgür iradesinin tezahür etmesi olduğunu ifade eden Sağlam, "Bu irade; var olan yönetimlerin toplumun ihtiyaçları doğrultusunda güven tazelemesi veya değiştirilmesi şeklinde sonuç doğurmaktadır. Bu nedenle bütün partiler seçimlerin sonuçlarını doğru okumak ve halkın verdiği mesajı net bir şekilde anlamak durumundadır." dedi.

"Adil ve şeffaf bir şekilde bu süreç yürütülmelidir"

Sağlam, "Millet tercihini ve görevini yapmıştır. Milletin tercihinin sandıktan olduğu gibi çıkması, herhangi bir değişikliğe uğratılmaması, ilgili bütün kurum ve şahısların sorumluluğudur. Sonuçlara ilişkin itirazların nasıl yapılacağı ve sonuçlandırılacağının kuralları bellidir. Adil ve şeffaf bir şekilde bu süreç yürütülmelidir. Başta yarışan adaylar ve partileri olmak üzere herkes sonuçları kabullenmeli ve halkın iradesine saygı göstermelidir." ifadelerini kullandı.

"Milletimiz, temsilcisi olmaya aday olanlardan daha olgun davrandı"

Her seçim öncesinde tartışmaların, ayrılıkların, farklılıkların, birliktelik ve ittifakların olmasının tabii bir durum olduğunu vurgulayan Sağlam, "Ancak fazladan birkaç oy veya sandalye almak için gerginlik çıkarılması, milletin fertlerinin birbirine karşı kışkırtılması kabul edilemez bir durumdur. Maalesef bu gerginlikler birkaç yerde kan akmasına, ölümle sonuçlanan olaylara sebebiyet vermiştir. Bir kısım siyaset erbabının ve bazı adayların ortamı gerecek tavırlarına rağmen bu müessif olayların çok yaygın olmaması, bir iki istisnai olay dışında seçimlerin nispeten sakin geçmiş olması milletimizin, temsilcisi olmaya aday olanlardan daha olgun davrandığını göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

"Siyasi partilerin ve temsilcilerinin yeni bir dil ve söylem ile milletin gerçek sorunlarına eğilmeleri gerekir"

"Seçimler tamamlanmış, yeni bir dönem ve süreç başlamıştır." diyen Sağlam, şu çağrıda bulundu: 

"Siyasi partilerin ve temsilcilerinin de yeni bir dil ve söylem ile milletin gerçek sorunlarına eğilmeleri gerekir. Siyasi partilerin topluma karşı en önemli sorumlulukları; toplumsal sorunlarda çözümün parçası olmak, tıkanıklıkları açmak ve genel maslahata uygun siyaset üretmektir. İktidarın yapması gereken, çözüm bekleyen yığılmış sorunlara el atmasıdır. Muhalefet ise mevcut sorunlara kendi çözümlerini kamuoyu ile paylaşmalı, yanlış yaptığında iktidara baskı yaparak doğruya yönlendirmelidir. Yerel yönetimlerde milletten yetki alanlar köy, belde ve şehirlerinin en doğru biçimde yönetilmesine odaklanmalıdır. Bütün siyasi partileri ve seçilmiş kişileri bu hassasiyet ve sorumluluk bilinci ile hareket etmeye çağırıyoruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.