"Sağlığın önündeki tüm engelleri kaldırdık"

"Sağlığın önündeki tüm engelleri kaldırdık"

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılış töreninde bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşların sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmesi için sağlığın önündeki tüm engelleri kaldırdıklarını söyledi.

KARABÜK - Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık alanında yapılan iyileştirmeler hakkında bilgi verdi.

 

Konuşmasında Müezzinoğlu, "Bizler hiç ayrım yapmadan iktidara geldiğimiz günden beri vatandaş asla bir tereddüt, korku yaşamadan hekime ve ilaca ulaşabilmeli dedik. O ulaşamıyorsa biz ona ulaştırmalıyız dedik. Bu mantıkla sağlığın önündeki bütün engelleri kaldırdık. Fiziki koşullarla ilgili ciddi sorunlarımız vardı. Ancak, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla beklenilenin de ötesinde sonuçlar ortaya koyan modern ve çağdaş çalışmalar adına gece gündüz çalıştık.” dedi.

 

“Sağlıkçıya el kaldıran mutlaka nezarete gitmeli”

Sağlıkçıya el kaldıranlara mutlaka tutuklama yapılarak, mutlaka nezarete gitmesi gerektiğini söyleyen Müezzinoğlu, vatandaşlara da sağlık personelini korumaları için çağrıda bulundu.

 

Sağlıkçıya şiddeti eleştiren Müezzinoğlu, "En zor zamanda en acil durumda eşini, evladını, yakınını, canını teslim edeceğin kişiye yüksek sesle konuşabilmek, el kaldırabilmek, ona şiddet uygulamak kabul edilebilir değil. Halkımızdan duyarlılık bekliyorum. Kendi evladımıza baktığımız gibi sahip çıkmalıyız. Hekiminize ebenize sahip çıkın. Onlar en zor zamanınızda en merhametli hizmet meleklerinizdir. Kamuoyu olarak sizlerin de bu şiddetlere karşı tavır koymanızı bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“Sağlıkta yıpranma payını da yasalaştıracağız”

Müezzinoğlu, Sağlık çalışanları sağlık hizmetlerinde yıpranma payını yılsonuna kadar yasalaştıracaklarını söyledi.

 

“216 hastane inşaatı devam ediyor”

Bakanlığın bütçesi ile 32 bin yatak kapasiteli 216 hastanenin inşaatının devam ettiğini belirten Müezzinoğlu, “Türkiye genelinde 32 bin yatak kapasiteli son derece çağdaş ve modern 216 hastanenin bir kısmı bu yıl, bir kısmı gelecek yıl tamamlanmış olacak. Kamu özel iş birliği ile 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimizin inşaat süreci başladı. 12 bin yatak kapasiteli devlet hastanelerinin ihale veya proje sürecindeyiz.” dedi.

 

“Temelini atmak bana nasip olmuştu”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de açılışı gerçekleştirilen hastane hakkında bilgi verdi.

 

Şahin, kürsü konuşmasında, “Bu hastanenin temelini atmak bana nasip olmuştu. Bu hastanenin temelinin atıldığı törende hazır bulunmuş, ilk harcı koyanlardan birisiyim. Bu hastaneden Karabük yanı sıra çevre il ve ilçelerden sağlık hizmetinden faydalanacaklar.” dedi.

 

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmi açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve TBMM Eski Başkanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler