Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Diyarbakır’ı ziyaret etti video

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Diyarbakır’ı ziyaret etti video

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Diyarbakır Valiliğini ziyaret ederek bölgenin sağlık sorunlarını değerlendirdi.

Diyarbakır’a birtakım temaslarda bulunmak üzere gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Valiliği ziyaret ederek bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Diyarbakır’da son dönemde meydana gelen çatışmalar nedeniyle sağlık alanında yaşanan aksamalara değinildi.

Bakan Müezzinoğlu, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Aksoy ile Diyarbakır ve çevresinde yaşanan çatışmalar nedeniyle aksayan sağlık sorunlarını değerlendirdi.

Sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesini yapmak üzere sağlık yöneticileriyle beraber bölgeye geldiklerini söyleyen Müezzinoğlu, bu kapsamda bölge hastaneleri ziyaret edeceklerini söyledi.

Medeniyet, kardeşlik ve kültür şehri olan ve birçok değerleri içinde barındıran Diyarbakır’ın sağlık alanındaki geleceğini görüşmek ve değerlendirmek için geldiklerine vurgu yapan Müezzinoğlu, “Yaklaşık 4-5 aydır güvenlik açısından gerek Diyarbakır insanının gerek tüm bölgenin sorunları vardır. Sağlık alanında bizim hizmetleri sunumumuzda bazı zorluklar yaşamamıza neden oluyor bunlar. Aynı zamanda vatandaşın hak ettiği hizmeti almasında aksamalara neden oluyor. Arkadaşlarla bunları nasıl aşacağız onu değerlendireceğiz. Arzumuz, bu sokaklarımızın, caddelerimizin, kardeşli şehri, farklılıklarımızı zenginlik olarak yaşayabileceğimiz medeniyet sürecine taşıyabilmektir. Geleceğe umutla bakan, gelecek vizyonlarını konuşabilen noktaya en kısa zamanda gelmeyi temenni ediyorum.” dedi.

Toplantıda konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da, “En önemli çalışmaların yapıldığı alan sağlık alanıdır. Diyarbakır’da sağlıkta değişim ve dönüşümden önemli yatırım ve hizmetleri alan bir şehirdir. Bunları almaya da devam edecektir.” diye konuştu.

Toplantının ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler Diyarbakır programlarına devam etmek üzere Valilikten ayrıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.