Sağlık Bakanlığı RTÜK’ten 5 kanalın kapatılmasını istedi

Sağlık Bakanlığı RTÜK’ten 5 kanalın kapatılmasını istedi

Sağlık Bakanlığı, halkı şifalı bitki ve bitkisel tedavi adı altında kandırdığı belirtilen 5 televizyon kanalının kapatılmasını RTÜK'ten talep etti.

Sağlık Bakanlığı, halkı şifalı bitki ve bitkisel tedavi adı altında kandırdığı belirtilen 5 televizyon kanalının kapatılmasını RTÜK'ten talep etti. Ayrıca 4 bin 590 internet sitesi de şikayet edildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tüketiciyi aldatarak sağlığıyla oynayanların en çok internet siteleri ve uydu kanallarını kullandığını, sağlık şarlatanlarına 2016'da 8 milyon 700 bin lira idari para cezası kesildiğini, 138 suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Ürünlerin en çok internet siteleri ve uydu kanalları aracılığıyla sunulduğunu ve halkın sağlığını tehdit eden ürünler pazarladığını ifade eden Bakan Akdağ, 2016 yılında 5 bin 56 internet sitesinin tamamen erişime engellenmesi talebiyle Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne bildirimde bulunduklarını kaydetti.

4 bin 590 site şikâyet edildi

Konuyu yakından takip ettiklerini söyleyen Akdağ, ayrıca 4 bin 590 internet sitesinin de yaptıkları tanıtımın tüketiciyi yanıltıcı nitelikte olması nedeniyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bildirildiğini ifade etti. Akdağ, bitkisel tedavi altında yayın yaparak tüketiciyi kandıranlara 8 milyon 700 bin lira idari para cezası verildiğini belirtti. 

115 program incelendi, 5 TV kanalının kapatılması talep edildi

Recep Akdağ, RTÜK'e 5 televizyon kanalının kapatılması talebini ilettiklerini belirtirken bin 115 televizyon ve radyo programının da CD'lerinin incelendiğini ve bunlara idari para cezası uygulanmasını talep ettiklerini bildirdi.

Akdağ, RTÜK ve Cumhuriyet başsavcılıklarının görevlerini hızlı bir şekilde yapması gerektiğini belirtti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler