Sağlık Bakanlığından Diyarbakır’a 4 bin adet bisiklet

Sağlık Bakanlığından Diyarbakır’a 4 bin adet bisiklet

Sağlık Bakanlığı, ‘Toplumda Fiziksel Aktivitelerin Artması Projesi’ kapsamında Diyarbakır’da belirlenen bazı pilot okullarda 4 bin 258 adet bisiklet takdim etti.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesine bağlı Anıtpark’ta düzenlenen törenle, Vali Hüseyin Aksoy tarafından isimleri belirlenen okul ve öğrencilere toplamda 4 bin 258 adet bisiklet takdim edildi.

Valilik, 2016 yılı içinde Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Diyarbakır’a 4 bin 258 adet bisiklet gönderildiğini ve bu bisikletlerden 430 âdeti Diyarbakır’daki kamu kurum ve kuruluşlarına verildiği belirtti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Söz konusu proje kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri içerisinde ilimizde bulunan 8 yatılı bölge ortaokulunda kullanılmak üzere 80 adet, ortaokullarda 3 bin 428 ve ilkokullarda 320 olmak üzere toplamda 3 bin 748 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Bu bisikletlerden 100 tanesi tören esnasında öğrencilere dağıtıldı. İlk 10 öğrenciye sembolik olarak Vali Aksoy, eşi Hanımefendi Hülya Aksoy ve protokol üyeleri tarafından bisikletleri teslim edildi.” denildi.

Dağıtılan bisikletlerin öğrencilerin ailesi tarafından temin edilememesi, öğrencinin ders ve genel durumunun iyi olması ve örnek teşkil etmesi gibi kriterlerin baz alınarak verildiği ifade edildi. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler