Sağlık Bakanlığı’ndan geciken ‘PKK’ soruşturması

Sağlık Bakanlığı’ndan geciken ‘PKK’ soruşturması

İLKHA’nın 2 yıl önce dile getirdiği Diyarbakır’daki hastanelerde PKK’lilerin gizlice tedavi edildiği yönündeki haberlere ilişkin Sağlık Bakanlığı, dün ulusal bir gazetede konunun tekrar gündeme gelmesi üzerine soruşturma başlattı.

Sağlık Bakanlığı, dün ulusal bir gazetede Diyarbakır’daki hastanelerde PKK’lilerin gizlice tedavi edildiği yönündeki haberlere ilişkin soruşturma başlattığını açıkladı. İLKHA’nın 2 yıldır dillendirdiği konu hakkında bugün soruşturma açılması ise “Soruşturma açılması için bugüne kadar neden beklenildi?” sorularını akıllara getirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bir gazetenin manşetinde yer alan ‘Teröristleri gizlice tedavi ettik’ başlıklı haberdeki iddialarla ilgili açıklama yapma gereği duyulduğu belirtilerek, “Söz konusu haberde geçen iddialar Bakanlığımız Denetim Hizmetleri Başkanlığı tarafından ihbar olarak kabul edilmiş olup, konuyla ilgili müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca, haberde isimleri geçen personeller hakkında Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Soruşturma süreçlerinin tamamlanmasının ardından sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır.” denildi.

İLKHA konuyu gündeme 2 yıl önce taşımıştı

Hatırlanacağı üzere 6-7 Ekim sürecinde PKK’liler, Kobani olaylarını bahane ederek masum insanları katletmiş, daha sonra birçok PKK’linin bazı devlet ve özel hastanelerde gizlice tedavi edildiği İLKHA’nın haberleri ile ortaya çıkmıştı. Daha sonra Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar sırasında polis ve askerlerin sağlık çalışanlarının ihmali nedeniyle öldüğü iddia edilmişti.

PKK’liler tarafından yaralananlar ve Şehit edilenlerin yakınları,  İLKHA’ya konuşarak, PKK’li sağlık çalışanları tarafından mağdur edildiklerini anlatırken, 6-7 Ekim olaylarında yaralanan bir vatandaş da kaldırıldığı Dicle Üniversitesi hastanelerinde kendisinin yaralı olduğu halde ihmal edildiğini, PKK’li yaralılara ise büyük ilgi gösterildiğini ifade etmişti.

Kardeşi 6-7 Ekim olaylarında PKK’nin kurşunları ile hayatını kaybeden bir vatandaş da kardeşinin Dicle Üniversitesi hastanelerinde PKK’li sağlık çalışanları tarafından ihmal edildiğini ve kardeşinin bu ihmal ve alakasızlık nedeniyle öldüğünü belirtmişti. Bununla beraber Selahaddin-i Eyyubi Devlet Hastanesinde görevli çalışanların, bir polis ve uzman çavuşa müdahale etmediği için hayatını kaybettiğine dair iddialara yer verilmişti.

Tüm bu iddialar üzerine Diyarbakır Sur'da PKK ile yaşanan çatışmalarda yaralanan polis ve askerlerin söz konusu hastanelerde tedavi edilmedikleri yönündeki haberler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında görevlendirilen müfettişler, İLKHA tarafından 6-7 Ekim olaylarının hemen ardından gündeme getirilen iddiaları 2 yıl sonra da olsa araştırmaya başlamıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler