Sağlık çalışanları darp edildi iddiası

Sağlık çalışanları darp edildi iddiası

Şanlıurfa'da 112 acil servis görevlilerinin alkollü kişiler tarafından darp edildiği iddia edildi.

Şanlıurfa'da 112 acil servis ambulansında görevli 2 sağlık görevlisinin alkollü kişiler tarafından darp edildiği iddia edildi.

Olay, dün gece geç saatlerde, Şanlıurfa- Viranşehir Karayolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi.

İddiaya göre, Viranşehir 2 no’lu acil sağlık hizmetlerinde görevli hemşire Erdem Şahin ve sürücü Bahri Kaymakçı, ambulans ile bir vakaya giderken yolda seyir halindeki bir araç tarafından taciz edildi. Ambulansın yakıt almak için akaryakıt istasyonuna girdiğini gören araçtaki 2 kişi ambulansın önünü keserek, ambulansta görevli hemşire ve sürücüyü darp etti.

Darp sonucu yaralanan hemşire Erdem Şahin ve sürücü Bahri Kaymakçı olay yerine çağrılan başka bir ambulans ile Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sağlık görevlilerinin durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olaya karıştığı iddia edilen 2 şahıs polis tarafından gözaltına alındı.

"Sağlık personellerimizin şiddete maruz kalması asla kabul edilemez"

Konu ile ilgili Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personellerimizin şiddete maruz kalması asla kabul edilemez. Görevi başındaki meslektaşlarımıza karşı gerçekleşen çirkin saldırı sonrasında adli süreç başlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü olarak adli sürecin takipçisi olacağız. Yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, şifa dağıtan ellere vefa gösterilmesini beklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.