Sağlık çalışanları "Tıp Bayramını" kutladı

Sağlık çalışanları "Tıp Bayramını" kutladı

Mardin’in Kızıltepe Devlet Hastanesi sağlık personeli "14 Mart Tıp Bayramı" nedeniyle bir program düzenledi.

Kızıltepe Devlet Hastanesi bahçesinde bir araya gelen hastanenin sağlık çalışanları "14 Mart Tıp Bayramını" kutladı.

Tıp çalışanları temsilen beyaz balonlar salıverdi. Programa katılan Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Servet Yıldız, Hastane Başhekimi Ömer Acar, Hastane Müdürü Abdullah Saruhan çalışanlara kırımızı gül ile beyaz balon dağıttı.

Programın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Servet Yıldız, 14 Mart Tıp Bayramını kutlamak için bir araya geldiklerini, Tıp Bayramının sadece hekimler için değil, tüm sağlık çalışanları için olduğunu belirtti.

Yıldız, "Bugünün önemi bizim için çok farklı. Mardin’de yapılan sağlık hizmetlerinin geldiği nokta açısından da bizim için çok değerli ve önemli. Sağlık sektörünü hiçbir zaman sadece hastanelerden ve ya acillerden, aile hekimlerinden saymadık. Birinci basamağıyla acil sağlık hizmetleriyle; ikinci basamak dediğimiz hastane ve personelleriyle çok geniş bir yelpazedir. Burada gecesini gündüzüne katan bütün sağlık personellerimizin hekimlerimizin Tıp Bayramını kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

"Biz sağlığı bir bütün olarak görüyoruz"

Sağlıkta özeklikle Kızıltepe ilçesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, "Kızıltepe ilçemizin hem nüfus olarak hem de yapısı gereği Mardin’in en önemli ilçelerinden biridir. Tabi biz sağlığı bir bütün olarak görüyoruz. Bakanlığımızın vatandaşımıza ulaştırmamız için ödettiği bütün imkânları, özellikle Kızıltepe’de ve Nusaybin başta olmak üzere bütün ilçelerimizde uygulamaya çalışıyoruz. Daha güzel şeylerin yapılacağına inanıyorum." dedi.

Sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddetle ilgili sağlık bakanlığının ciddi çalışmaları olduğunu belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"Sayın bakanımızın ve bakanlığımızın bu konuda çok ciddi çalışmaları var. Maalesef duyuyoruz, yaşıyoruz; arkadaşlarımız da yaşıyor. Her biri yaşadığı zaman bizde yaşamış gibi oluyoruz. Bunu bakanımızın bir cümlesiyle, 'Şiddete hayır!' diyoruz. Sağlıkta şiddete hayır ama sadece sağlıkta değil. Bölgemizin zaten yeterince şiddetle anıldığına inanıyoruz. Özellikle bölgemizde basında şiddetle anılan ilçemizi özellikle Mardinli ve Kızıltepeli hemşerilerimden rica ediyoruz. Lütfen bu konuda hassas olsunlar. Biz kesinlikle şiddetin her yönüne karşıyız. Özellikle beyaz önlüğünü giymiş, vatandaşa yardımcı olmaya çalışan, her yönüyle gecesini gündüzüne katan bütün sağlık elemanlarımızın bu konuyla anılmasını istemiyoruz. Ama lütfen bu insanların size yardım etmeye çalıştığını bilin. Her vatandaşımız bizim için çok önemlidir." (Mehmet Aslan-İLKHA)





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.