Sağlık çalışanlarına lisans tamamlama müjdesi‏

Sağlık çalışanlarına lisans tamamlama müjdesi‏

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, 115 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama müjdesinin verilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, en önemli taleplerinden olan lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemelerin tamamlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

YÖK’ün konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladığını söyleyen Seven, “Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına Ağustos ayında yapılacak. İlk kez bir meslek grubunun eğitim hayatına yönelik yasanın çıkmasına öncülük etmenin onurunu da yaşıyoruz. Sağlık çalışanları, lisans tamamlamayla ilgili ayrıntılara sendikamızın internet sitesinden ulaşılabilir. Sağlık-Sen olarak talep ettiğimiz konuları tek tek kazanıma dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sırada yıpranma payının hayata geçmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması bulunuyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek toplu sözleşmede, diğer taleplerimizi de masaya taşıyacak ve kazanıma dönüşmesi için mücadele edeceğiz.” dedi.   (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.