​Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara yaptırım uygulansın çağrısı

​Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara yaptırım uygulansın çağrısı

​Diyarbakır Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhan Ensarioğlu, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişilere yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde bir hasta ve yakını tarafından darbeliden Bismil Devlet Hastanesinde görevli Uzman Doktor İlhami Şahin’e destek amaçlı basın açıklaması yapan Diyarbakır Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhan Ensarioğlu, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişilere yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi.   

Bismil Devlet Hastanesinde saldırıyı kınamak için Hastane Müdürü Musa Yaşa, sağlık çalışanları ile sendika üyeleri bir araya gelerek, saldırıyı kınadılar.

Basın açıklamasını okuyan Ensarioğlu, “Bugün burada toplamamızın amacı hastanemizde canla başla çalışan ve fedakârca hizmet eden hocamıza karşı yapılan saldırıyı kınamak için burada toplandık. Bizim için halkımızın sağlığı önemlidir. Bu noktada hassasiyet gösterip canla başla, gece-gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlara karşı yapılan bu çirkin saldırıyı her türlüsünü kınıyoruz.” dedi.

Ensarioğlu, “Son zamanlarda ülkemizin dört bir yanında yapılan sağlık çalışanlara şiddeti gözle görüyoruz. Bir an önce sağlık çalışanlara yönelik yapılan bu saldırıların karşılıksız kalmaması ve bunlarla ilgili bir yasal düzenleme yapılıp, karşılığını kat ve kat cezasını çekmesidir. Bugün Bismil Devlet Hastanesinde bu şiddeti uygulayanlar sadece doktoru mağdur etmediler, yüzlerce vatandaşlarımız mağdur olmuştur. Bugün o klinik o polikliniği bu saldırı yüzünden kapatılmıştır. Bunun sıkıntısını toplum olarak hepimiz çekiyoruz. Sağlık çalışanları şiddet yüzünden evden çıkarken hastaneye giderken hastanede acaba kazasız belasız şiddete uğramadan bugün nöbetimi, mesaiyi mi bitirecek miyim? diye bir düşüncenin içindedir.” ifadelerini kullandı.

“Sağlık çalışanların tek amacı tek gayesi hizmettir ama maalesef halkımıza hizmet noktasında göstermiş olduğu bu fedakarlık kendini bilmezlerin tarafından şiddetle ve karşılıyorlar.” diyen Ensarioğlu, şunları kaydetti:

“Biz sağlık çalışanları olarak bunlara asla ve asla taviz vermeyeceğiz, hizmetlerimizden geri kalmayacağız. Çünkü amacımız halkımıza hizmettir o noktada elimizden geleni yapıyoruz herkeste bunu görüyor. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın hassasiyetini biliyoruz. Sağlık çalışanlarını ne derece koruduklarını ne derece koruduğunu görüyoruz inşallah bu son olur diyoruz. Sağlık çalışanlarına değer verilmelidir, sağlık çalışanları halkımızın sağlığıyla yakından ilgilenenlerdir. Güler yüzlü bir hizmet suna bilmemiz için mutlu çalışan bir kitlenin olmasıdır. Mutlu çalışan kitlenin olması noktasında halkımızın sağlık çalışanlarına değer vermelidir acısı olan sorunu olan rahatsız olan buraya geliyor ve bizler onları dinliyoruz dertlerine çare bulmaya çalışıyoruz. Bu tür saldırıların bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız bu tür saldırıları da kınıyor ve asla sal karşılıksız kalmamalıdır bunlara bir yaptırım yapılmalıdır bunlara bir ceza uygulanmalıdır. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar sağlık tesislerinde tedavi noktasında kendi başlarında gelmemeleridir. Bunlar kolluk kuvvetleri nezdinde hastaneye getirilmeli ve hastane ücretlerini tamamıyla kendi ceplerinden ödemeleridir. Böyle bir ceza almaları ki bu hastanelerde yapılan hizmetin bu emeğin karşılığı kendini bilmez birileri tarafından gölgelendirmemeleridir.” diyerek sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar için bir yaptırım yapılmasını istedi.

Geçtiğimiz Cuma günü Bismil Devlet Hastanesinde görevli Uz. Dr. İlhami Şahin, muayene sırasında bekleyen hasta H.A. ile babası A.A. tarafından saldırıya uğramıştı. Dişi kırılan doktor bir hafta rapor alırken saldırganlar ise gözaltına alındığı ve emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler