Sağlık çalışanlarından meslektaşlarına yönelik şiddete tepki

Sağlık çalışanlarından meslektaşlarına yönelik şiddete tepki

​Sağlık-Sen Siirt Şubesi ve hastane çalışanları, yaptıkları basın açıklamasıyla, son olarak 9 Kasım’da bir doktor ve bir hemşireye yönelik gerçekleştirilen şiddeti kınadı.

Siirt'teki sağlık çalışanları, Sağlık-Sen Siirt Şubesi öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasıyla en son örneği kentte 9 Kasım’da bir doktor ve bir hemşireye yönelik gerçekleştirilen şiddeti kınadı.

Siirt Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasınıSağlık-Sen Siirt Şubesi Başkanı Vesim Eviz okudu.

Sağlık çalışanlarının bugüne kadar kendilerine uzanan hiçbir eli geri çevirmediğini belirten Eviz, bundan sonra da insan hayatına zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayacaklarını söyledi.

"Tedbirler alınmasına rağmen şiddetin önüne geçilememiştir"

Hastanede neredeyse haftada birkaç kez 'beyaz kod' verildiğini, bir kez daha bunu kınamak ve haklı tepkilerini göstermek amacıyla toplandıklarını belirten Eviz, "Gecesini gündüzünü insanların hayatını kurtarmaya adayan sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların önüne geçilmesi amacıyla Sağlık-Sen olarak çeşitli zamanlarda çözüm önerilerimizi ortaya koymuştuk. Sağlık Bakanlığı ile 2011 yılında başlattığımız 'Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans' kampanyasının ardından bir dizi tedbirler alınmasına rağmen şiddetin önüne geçilememiştir. Sağlık kurumlarımızda hastalarımızın canı nasıl hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza emanetse, sağlık çalışanlarımızın canı da devletimize emanettir. Sağlık çalışanlarımızı mesaisini güven içinde bitirip evine, ailesine, çocuklarına kavuşmasını sağlamak hepimizin sorumluluğu altındadır. Sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmemektedirler. Çalışanlarımız şiddete uğrama kaygısı içinde görevlerini sürdürmeye çalışmaktadırlar. Güvenlik konusunda her türlü teknolojik ve yapısal imkânlar seferber edilmeli, istihdam stratejileri nitelikli güvenlik ihtiyacı talebine uygun hale getirilmeli, hiçbir sağlık çalışanımızın burnunun dahi kanamasına fırsat vermeyecek önlemler hayata geçirilmelidir." dedi.

Sendika olarak uzun mücadele ve çalışmalar sonucunda "Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Kanununun" kabul edildiğini belirten Eviz, bu yasa kapsamında bundan böyle vatandaşların, hasta ve hasta yakınlarının daha hassas ve dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasının ardından kısa bir konuşma yapan Sağlık İl Müdürü Erol Emre Ömür, Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını söyledi

Ömür, "Bizler sağlık çalışanları olarak çok zor şartlarda mesaimizi gerçekleştiriyoruz ve sağlık çalışanları çok zor şartlarda yetişiyor. Çalışanlarımız Güneydoğu Bölgesi'nde çalışmanın zorluğuna inanarak geliyorlar. Bir de burada bir şiddete maruz kaldıklarında bizler için çok üzücü oluyor. Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak sağlık çalışanlarımızın arkasındayız ve şiddetin her türlüsüne karşıyız." ifadelerini kullandı.

Sendika Başkanı Eviz ve beraberindekiler daha sonra, şiddete maruz kalan doktor ve ebeyi hastanede ziyaret ederek moral verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.