Sağlık Müdürlüğü'nden engellilere ziyaret

Sağlık Müdürlüğü'nden engellilere ziyaret

Van İl Sağlık Müdürlüğü ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle 112 Acil ile Afet Sağlık Hizmetleri Şubesi personeli tarafından özel bir Rehabilitasyon merkezi ziyaret edildi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil ve Afet Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından özel bir Rehabilitasyon merkezi ziyaret edilerek, 112 Acil ve afet anında neler yapılması gerektiği konusunda çocuklar uygulamalı olarak bilgiler verildi.

Ziyaretler hakkında bilgi veren 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dilek Balta ,"Bugün birçok engelli vatandaşımız hayata sarılarak, göstermiş oldukları gayretleri sonucunda, pek çok alanda başarılarıyla kendilerini kabul ettirerek örnek insanlar olmuşlardır. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bizlere de,  sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların ve yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmaktır. Bu anlamda İl Sağlık Müdürlüğü olarak 112 acil, çocuklar tarafından ne ifade ediyor, 112'nin ne zaman aranması gerekir gibi konuları uygulamalı bir şekilde paylaştık. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan birer engelli adayıdır. İnsanlar, engeller yüzünden başarılı olamadıklarını düşünürler. Oysa ki yürünen bir yolda eğer engel yoksa yolun sonunda gerçek bir başarı da yoktur.” dedi.

112 Acil ve Afet Sağlık Hizmetleri Şubesi Başhekim Dr. Sevda Tekin ise 112 Acil Çağrı Merkezi’nin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi gerektiğini belirterek,  “Komuta Kontrol Merkezi görevlilerinin de yer aldığı ekip, çocukların karşılaşabileceği olası bir sağlık sorunu, kaza ya da afet gibi olaylarda, 112 Acil Servis'e nasıl haber verilmesi gerektiğini, arandığında neler söylenmesi gerektiğini, Komuta Kontrol Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının çalışmaları hakkında bilgiler verdik. Okula getirilen bir ambulans sayesinde ambulansın içindeki malzemeleri de tanıyan minikler, merak ettikleri soruları yanıtlayarak küçük bir tatbikat gerçekleştirdik.” diye konuştu. (İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.