Sağlık personellerine şiddet Diyarbakır'da kınandı

Sağlık personellerine şiddet Diyarbakır'da kınandı

Sağlık personellerine karşı zaman zaman gündeme gelen şiddeti kınamak için bir araya gelen Diyarbakır Sağlık Platformu üyeleri bir basın açıklaması düzenleyerek sağlıkta şiddeti kınadılar.

DİYARBAKIR  - 17 Nisan 2014'te Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümünde Sağlıkta Şiddet konusu yeniden gündem geldi. Diyarbakır Sağlık Platformu üyeleri sağlık personellerine karşı gösterilen şiddete tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

 

Diyarbakır Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan basın açıklamasına Diyarbakır Sağlık Platformu üyeleri ve hastane doktorları katıldı.

 

“sağlık çalışanları her gün şiddet görmeye devam ediyor"

Basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Dr. Cengiz Günay, Sağlık çalışanlarının her gün şiddet gördüğünü söyleyerek, Sağlık'ta yaşanan şiddet olaylarına karşı gerekli önlemlerin alınmadığını ifade etti.

 

Günay, "Dr. Ersin Arslan, Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi. Aradan iki yıl geçti. Ancak sağlık çalışanları ülkenin dört bir yanında her gün şiddet görmeye devam ediyor" dedi.

 

TBMM raporunda yer alan bir taleplerinin olduğunu da ifade eden Günay, Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

 

Sağlıkta şiddet olayının Türkiye'nin her yerinde yaşandığını dile getiren Günay, bu eylem ve etkinliklerimizdeki temel amacımız; sağlık sistemindeki yanlışlıklara dur demek ve sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmektir. Taleplerimizin yerine getirilmesi için, daha etkili eylemlerle ve daha kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. (Fikret Özkan  - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.