Sağlık Sen’den doktor öldürülmesine basın açıklamalı tepki

Sağlık Sen’den doktor öldürülmesine basın açıklamalı tepki

Sağlık Sen Diyarbakır Şubesi, Samsun’da yaşanan silahlı saldırı sonucu öldürülen doktor için düzenlediği basın açıklaması ile sert tepki gösterdi.

Sağlık Sen Diyarbakır şubesi düzenlediği basın açıklamasıyla, Samsun’da bir doktorun silahlı saldırıyla öldürülmesini sert bir dille kınadı.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde yapılan açıklamaya, Sağlık Sen Diyarbakır şubesi üyeleri katıldı. Şube başkanı Nurhak Ensarioğlu tarafından okunan basın açıklamasında, yaşanan olaya sert tepki gösterildi.

“Saldırıyı yapanları lanetliyoruz”

Ülkede yıllardır yaşanan sağlık çalışanlarına şiddetin vahşi ve alçakça bir örneğini daha Samsun’da yaşadıklarını belirten Ensarioğlu, öldürülen Doktor Kamil Furtun’un yürekleri dağladığını ve sağlık camiası olarak kendilerini derinden yaraladığını söyledi.

 “Caydırıcı önlemler alınmalıdır”

Bu tür saldırıların önüne geçilmesi gerektiğini kaydeden Ensarioğlu, gecesini gündüzünü insanların hayatını kurtarmaya adayan sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların önüne geçilmesi çeşitli zamanlarda çözüm önerileri ortaya koyduklarını ancak tedbirler alınmasına rağmen şiddetin önüne geçilemediğini belirtti.

Ensarioğlu, “Görülmektedir ki mevcut uygulamalar yeterli değildir ve acilen şiddeti önleyici, caydırıcılığı yüksek hukuki yaptırımlar hayata geçirilmelidir.” İfadelerini kullandı.

“Sağlık çalışanları kendini güvende hissetmiyor”

Sağlık çalışanlarının mesaisini güven içinde bitirip, evine, ailesine, çocuklarına kavuşmasını sağlamanın devletin sorumluluğu altında olduğunu söyleyen Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef, sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmemektedirler. Çalışanlarımız şiddete uğrama kaygısı içinde görevlerini sürdürmeye çalışmaktadırlar. Bu acı kayıplar başta olmak üzere pek çok nedene bağlı olarak çalışanlarımız tükenmişlik yaşamaktadırlar.”

“Herkes bu saldırıya karşı tepkisini ortaya koymalıdır”

Güvenlik konusunda her türlü teknolojik ve yapısal imkânların seferber edilmesi gerektiğinin altını çizen Ensarioğlu açıklamasına devamla, “İstihdam stratejileri, nitelikli güvenlik ihtiyacı talebine uygun hale getirilmeli, hiçbir sağlık çalışanımızın burnunun dahi kanamasına fırsat vermeyecek önlemler hayata geçirilmelidir. Buradan milletimize de seslenmek istiyoruz. Görev şehidimiz Doktor Kamil Furtun, bu milletin kıymetli bir evladıydı. Bu acı sadece sağlık çalışanlarının acısı olarak kalmamalı, millet evladının acısını yüreğinde hissetmeli ve tepkisini ortaya koymalıdır.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.