Sağlık-Sen'den sağlıkçılara yönelik saldırılara kınama

Sağlık-Sen'den sağlıkçılara yönelik saldırılara kınama

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı, son günlerde artan terör olayları ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları şiddet ve nefretle kınadıklarını söyledi.

Son zamanlarda sağlıkçılara yönelik yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını belirten Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Bölge insanına sağlık hizmeti vermek amacıyla görev yapan sağlık çalışanlarının bile katledilmesinin terörün en kanlı ve en cani yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

Son dönemlerde doktor, hemşire, sağlık memuru ve diğer sağlıkçılara yönelik yapılan saldırılar hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Arayıcı, yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde bir sağlık memuru, bir eczacı ve bir doktorun katledildiğini hatırlatan Arayıcı, demokrasi, hak ve özgürlükler gibi söylemler ile son günlerde yaşanan kirli emel ve eylemlerin üstünün örtülmeye çalışıldığını söyledi.

Bölge halkının oynanan çirkin oyunların farkında olduğunu belirten Arayıcı, “Bölgeyi ve bölge insanını düşünmeden asker, polis, öğretmen, doktor, hemşire, sağlık görevlisi öldürmekten çekinmeyenler şunu iyi bilmelidir: Bu ülkenin birlik ve beraberliğini, huzurunu bozmaya sizin gücünüz yetmeyecektir. Milletimiz oynanan oyunun farkındadır ve bu çirkin oyunlarla kandırılamayacak basirete sahiptir.”ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu terör tehdidinin herkesin canını yaktığını belirten Arayıcı, “Görevi yalnızca insanlara şifa vermek olan sağlık çalışanlarımızın görevlerini yapmaları, üstüne üstlük yaşamlarını yitirmeleri bölgedeki içler acısı durumu bizlere anlatmaktadır.” diyerek, yaşanan saldırılarda hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.