Sağlık-Sen Diyarbakır'da seçime gitti

Sağlık-Sen Diyarbakır'da seçime gitti

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanlığının yaptığı olağan genel kurulda Nurhak Ensarioğlu yeniden başkan seçildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanlığı tarafından dördüncü olağan genel kurul gerçekleştirildi.

Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen kurulda katılımcılara hitap eden Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, seçimin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu da kentte sendikalarına üye sayısının 5 bini aştığını bildirdi.

Ensarioğlu, "Şu an dördüncü olağan genel kongremiz var. İnşallah bu kongremiz ilimiz için hayırlara vesile olur. Bugün Diyarbakır 5 bini aşmışsa bu hepimizin ortak değeridir, ortak çalışmanın sonucunda olmuştur. Amaç, Diyarbakır'ı en iyi şekilde temsil etmektir." dedi.

Daha sonra söz alan Doktor Mehmet Akdağ ise bütün üyelerin hak ve menfaatini koruyan, bütün sağlık camiasına değer veren bir anlayışı geliştirmek için Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanlığına aday olduğunu söyledi.

"Sendikanın mali kaynaklarının şeffaf ve üyelere dönük kullanılması için adayım"

Kendisine yetki verildiği takdirde gerçekleştireceği ilk işin, memnuniyet anketi yaparak yol haritalarını belirlemek olduğunu dile getiren Akdağ, şunları söyledi:

"Sağlık-Sen kimliğini özümseyen, bu kimliğe yakışan bir vizyon oluşturmak için adayım. Haksızlığa uğrayan üyelerimizin hakkını sonuna kadar savunmak için adayım. Kuruş hesabı yapan değil, duruş hesabı yapan sendikal yönetim için adayım. Üyelerin aidiyet hissini artıran, 'Ben yaptım, oldu.' gibi tepeden inmeci bir anlayış yerine istişareyi önemseyen, iletişime açık bir yaklaşımı geliştirmek için adayım. Bizim sendikal anlayışımız; üyeleri ayrıştıran, ötekileştiren değil, birleştiren, kucaklayan bir anlayış olduğu için adayım. Sendikanın mali kaynaklarının şeffaf ve üyelere dönük kullanılması için adayım. Başkanlığa, koltuğa, makama değil, siz değerli delegelerimize ve üyelerimize hizmetkâr olmaya adayım. Aldığım eğitim ve birikimimle sizleri en iyi şekilde temsil etmek için adayım. Şahsıma yetki verildiği takdirde yapacağım ilk iş, memnuniyet anketi yaparak yol haritamızı belirlemek olacaktır. Erdemli, adil, paylaşımcı, şeffaf, güvenilir, liyakatli ve basiret sahibi yeni bir anlayışla yola çıkmanın gerekliliği artık elzem olmuştur. Aynı gerekliliğe inanan tüm delegelerimizi hep birlikte bu yolda yürümeye davet ediyorum."

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Ensarioğlu 130, Akdağ ise 17 oy aldı.

Kurula; Memiş, Ensarioğlu ve Akdağ'ın yanı sıra AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, bürokratlar ve sendikanın üyeleri de katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler