Sağlık Sen eylemlerine devam ediyor

Sağlık Sen eylemlerine devam ediyor

Sağlık Emekçileri Sendikası (Sağlık-Sen) Bitlis Şubesi, Bitlis Devlet Hastanesi’nde yaptığı basın açıklamasında, 2015 yılının, yıpranma payının hayata geçirileceği, ödemelerin emekliliğe yansıtılacağı mücadele yılı olacağını söyledi.

Bitlis Devlet Hastanesi’nde yapılan basın açıklamasını okuyan Sağlık Emekçileri Sendikası (Sağlık-Sen) Bitlis Şube Başkanı M. Baki Kaya, “Bugün sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından başta yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması olmak üzere bazı konulardaki görüşlerimizi sizlerle paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz.” dedi. 


Kaya, Geçmişte yetkili sendika olanların hayal bile edemediklerini bir kazanıma dönüştüren Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koyduğunu belirtti. 


Kaya açıklamasında şunları söyledi: “Toplu görüşme, toplu sözleşme, kurum idari kurul toplantıları dahil her platformda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dile getiren Sağlık-Sen, geçen yıl 13 Mayıs’ta Büyük Türkiye Buluşması düzenlemiş, yıpranma payı, lisans tamamlama, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve kreş konularındaki taleplerini dile getirmişti.

 

Bütün sağlık çalışanları, 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşması gerektiğini belirten Kaya, “Ek Ödemelerin Emekliliğe Yansıtılmaması da; sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biridir. Ülkemiz sağlık çalışanları, sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kalmaktadır. Bu mağduriyet ek ödeme ve döner sermaye ile eşitlenmeye çalışılmakta, ancak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması başka bir mağduriyeti beraberinde getirmektedir. Sağlık çalışanları geleceğe endişe ile bakmaktadır. Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır.” dedi.

 

“2015 yılı mücadele yılı olacak”
 

Kaya, bu sebeple 2015 yılını çalışanlar için, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının ve yıpranma payının hayata geçmesinin mücadele yılı olacağını belirterek, “Lisans Tamamlama konusunda da önce söz aldık, ardından bu sözün gereği olarak yasanın çıkmasına öncülük ettik. Bir meslek grubuna yönelik lisans tamamlama konusunda özel yasanın çıkmasını Sağlık-Sen sağlamıştır, bu başarı, bu zafer Sağlık-Sen’indir. Çıkan yasanın uygulanması konusunda hem Sağlık-Sen’in, hem de Sağlık Bakanlığı’nın YÖK’le görüşmeleri sürüyor. Bu yıl içerisinde planlamanın yapılması ve gelecek eğitim yılında da lisans tamamlamanın hayata geçmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.   (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.