Sağlık-Sen memur zammından memnun

Sağlık-Sen memur zammından memnun

Hükümetle mutabakata varılan zamdan memnun olduklarını belirten Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Recep Kurum, Cuma Namazı izninin de olumlu bir uygulama olduğunu söyledi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Adana Şubesi, Hükümetle yapılan 3’üncü Dönem Toplu Sözleşmesi ve varılan mutabakatla ilgili basını bilgilendirdi. Adana Hekimevi Lokali’nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Recep Kurum, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yönelik 33 maddelik kazanımlar elde ettiklerini ifade ederek bunun kendilerini memnun eden bir durum olduğunu söyledi.

Sözleşme masasında, önceki dönemlere ait 16 kazanıma ek olarak 17 maddelik bir kazanıma daha imza attıklarının altını çizen Kurum, “Bütün kamu görevlilerine 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 yılı için ise yüzde 3+4 zam elde ettik.” dedi.

Döner sermaye katsayılarına yapılan artışın da 100 ila 200 TL’ye kadar ek ödeme hakkı kazandırdığını ifade eden Kurum, yıllık izinlerde döner sermaye kesintisinden doğan zararların da ortadan kalktığını söyledi. Sağlık çalışanlara yönelik atılacak adımlar konusunda da ilerlenme sağlandığını belirten Kurum, nöbet ücretleri, kadro, nakdi yemek yardımı konusunda da iyileştirmeler yapıldığını ifade etti.

Cuma namazı izninin de kendilerini memnun ettiğini dile getiren Kurum, “Cuma namazı saatinde kamu görevlileri 2 saat izinli sayılacak” diye belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.