Sağlık-Sen'den sağlık çalışanlarına müjde

Sağlık-Sen'den sağlık çalışanlarına müjde

Sağlık Sen Diyarbakır Şubesi, Memur Sen Konferedasyonu olarak sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve hakları için toplu sözleşme masasına oturacaklarını belirtti.

Sağlık Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Memur Sen Konferedasyonu olarak yaklaşık 2 buçuk milyon, Sağlık-Sen olarak ta 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakları ve çalışma koşulları için toplu sözleşme masasına oturacaklarını belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, "Memur Sen Konfederasyonu olarak yaklaşık 2.5 milyon, Sağlık Sen olarak ise 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanımızın çalışma koşulları ve hakları için, önümüzdeki hafta başından itibaren toplu sözleşme masasında olacağız. Aileleri ile birlikte 10 milyondan fazla insanımızın geleceğini ilgilendiren toplu sözleşme müzakerelerinin adalet ve hakkaniyet temelinde sonuçlanması dileğiyle sözlerime başlarken, basın toplantımıza gösterdiğiniz ilgiden dolayı 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Ensarioğlu, toplu sözleşme taleplerini Türkiye genelindeki il teşkilatları ve on binlerce üyelerinin katılımıyla 81 ilde hastane önlerinde duyurduklarını ve kamuoyuyla paylaştıklarını belirterek,"Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tabandan tavana işleyen istişare süreçleri ile hazırladığı, biraz sonra açıklayacağımız toplu sözleşme taleplerimizin, 74 milyon ülke insanının duyarlılığını ve desteğini hak ettiğini buradan açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum.” sözlerine yer verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler