Sağlık sorunu olan öğrencilere ‘Evde Eğitim’ hizmeti başladı

Sağlık sorunu olan öğrencilere ‘Evde Eğitim’ hizmeti başladı

Sağlık sorunları nedeniyle okula gidemedikleri için eğitimleri aksayın 60 öğrenciye ‘Evde Eğitim’ sistemi ile eğitim almaları sağlandı.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından koordine edilen ve sağlık sorunları nedeniyle okula devam edemeyen 60 öğrenciye  yönelik “Evde Eğitim Hizmetleri” uygulaması memnuniyetle karşılandı.

"Evde Eğitim Hizmetleri" uygulamasında, okula gidemeyen 60 öğrencinin derslerinden geri kalmaması için 112 öğretmenin evlere giderek eğitim verdiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, ve bereaberindeki heyet, Leylek Pınar Mahallesinde  ‘Evde Eğitim Hizmeti’nden yararlanan lise 9’uncu sınıf öğrencisi Deniz Aslan’ı evinde ziyaret etti.

Öğrenci Deniz Aslan ile bir süre sohbet eden Turan, öğretmenden Deniz Aslan hakkında bilgi aldı. Aslan ailesinin istek ve taleplerini dinleyen Turan, il genelinde sağlık sorunları nedeniyle okula gidemeyen 28 ilkokul, 26 ortaokul, 6 lise olmak üzere toplam  60 öğrencilerinin olduğunu belirterek, bu öğrencilere 112 öğretmen tarafından evde eğitim hizmeti verildiğini söyledi.

Turan, “Geleceğe yön veren çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamaları için her türlü çabayı göstermek zorundayız. Ağrı ilimizin eğitim çıtasını yükseltmek için elimizden geleni yapma çabası içerisindeyiz. Çocuklarımızın geleceği için tüm birimlerimiz ve değerli ailelerimizle koordineli bir şekilde çalışacağız. Kurtardığımız her öğrenci, yaşam dinamiğimiz olacaktır. Deniz gibi rahatsızlığından dolayı eğitiminden geri kalan çocuklarımız için ‘evde eğitim’ uygulaması birçok öğrenciye hem eğitim açısından hem de psikolojik açıdan yarar sağlamaya devam ediyor.”dedi.

Aslan ailesiyle bir süre görüşen Turan, Deniz Aslan’a çeşitli hediyeler verdi.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.