Sağlık ve ilahiyat lisans tamamlama yerleştirme sonuçları açıklandı

Sağlık ve ilahiyat lisans tamamlama yerleştirme sonuçları açıklandı

​YÖK, sağlık ve ilahiyat alanlarında lisans tamamlama yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

YÖK'ün sağlık ve ilahiyat alanlarında Lisans Tamamlama Programlarına ilişkin 9 Ağustos 2018 tarihinde başlatılan 17 Ağustos 2018 tarihinde tamamlanan başvuru ve tercih işlemlerinin sonuçları açıklandı.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, her iki programda da yerleştirme işlemleri, adayların ön lisans not ortalamaları ve tercihleri doğrultusunda Yükseköğretim Kurulunca gerçekleştirildi.

İlahiyat ön lisans programlarından mezun olan adaylara bu yıl ilk defa İlahiyat Lisans Tamamlama hakkı verildi. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları da dâhil olmak üzere 18 Mayıs 2018 tarihinden önce ilahiyat ön lisans programından mezun olan kişiler başvuru yaptı. İlahiyat Lisans Tamamlama programı için belirlenen toplam kontenjan sayısı 9 bin 574 olup, bu kontenjanların tamamına yerleştirme yapıldı.

 2015 yılından itibaren uygulanan Sağlık Alanında Lisans Tamamlama programına ise 19 Kasım 2014 tarihinden önce sağlık ön lisans programlarından mezun olan kişiler başvuru yaptı. 2018 Sağlık Lisans Tamamlama programı için belirlenen toplam kontenjan sayısı 46 bin 372 olup, bu kontenjanların 23 bin 516 sına yerleştirme yapıldı.

Kayıt işlemleri 13 Eylül 2018 tarihinde başlayacak olup, 20 Eylül 2018 günü mesai bitimine kadar ilgili üniversitelerce yapılacak.

Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama Programları yerleştirme sonuçları YÖK'ün www.yok.gov.tr adresinde yer alan duyurular bölümünde yer alıyor.

Sağlık ve İlahiyat Lisans Tamamlama yerleştirme işlemlerinin sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız.

2018 İlahiyat Lisans Tamamlama Taban-Tavan Puanlarına ulaşmak için tıklayınız.

2018 Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Taban-Tavan Puanlarına ulaşmak için tıklayınız.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.