Sağlıkta entegre hastaneler dönemi başlıyor

Sağlıkta entegre hastaneler dönemi başlıyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıkta entegre hastaneler döneminin başladığını belirterek şehir hastanelerini de buna yönelik revize ettiklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’da yapılması planlanan Ali Osman Sönmez Hastanesi protokol imza törenine katıldı.

Bir otelde düzenlenen törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, Sağlıkta disiplinler arası birlikteliğin öne çıktığını vurgulayarak, hastaneleri de bu uygulama çerçevesinde revize ettiklerini kaydetti.

Müezzinoğlu, “Gerçekten artık sağlık öyle bir alan oldu ki bir kanser hastası psikiyatri ve veya cildiye olmadan tedavisi mümkün olmuyor.  Bir entegrasyon dönemi başlıyor. Artık biz entegre şehir hastaneleri demeye başladık.  Dolayısıyla artık Göz Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi gibi ayrı ayrı olmaktan çıktı. Bunlar artık birbiriyle entegre olarak hizmet vermektedir. Bir göz ameliyatında diyabeti olan bir hastanın Göz hastanesinde tedavi olabilme şansı, entegre hastane gibi olamaz. Hiç beklemediğiniz anda bir kardiyaloğa ve ya bir nefroloğa ihtiyaç duyulabilmektedir. Dolayısıyla artık entegre yönetime çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Bakan Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile birlikte imzaları attılar. (Veysi Siyah/ Zeki Aras - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.