"Sağlıkta kalite çalışmaları son derece önem taşıyor"

"Sağlıkta kalite çalışmaları son derece önem taşıyor"

Gaziantep'te gerçekleştirilen eğitim programına katılan İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, sağlıkta kalite çalışmalarının son derece önem taşıdığını söyledi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Kalite Koordinatörlüğü tarafından Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde "Sağlıkta Ölçüm ve Değerlendirme" isimli eğitim programı düzenlendi.

Sağlıkta kalite standartları ve değerlendirme kriterleri, sağlık kuruluşlarında yapılan test ve ölçümler, ameliyathane ve yoğun bakımlarda test ve ölçümlerin değerlendirilmesi ile uygunluk kriterlerinin belirlenmesi, medikal kalibrasyon gibi birçok konu başlığı altında gerçekleştirilen eğitime sağlık kuruluşlarından çok sayıda katılım sağlandı.

Burada katılımcılara hitap eden İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Sağlık Bakanlığının sağlıkta kalite standartları gereği hastanelere belirli standartlar getirmek üzere çeşitli denetimler yaptığını söyledi.

Sağlıkta kalite çalışmalarının etkin ve istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi için eğitimlerin son derece önem taşıdığını belirten Yazı, "Bakanlığımızın kalite çalışmalarındaki rehberliği büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda insan gücü kapasitesinin artırılması, kalite alanında kuralların belirlenmesi, standartların geliştirilmesi ve yerinde değerlendirmelerin yapılması bütünsellik arz etmektedir. Bahsi geçen bütün bu unsurlar kalite yolculuğunda bizi bir adım daha öteye taşıyacak argümanlar olarak karşımıza çıkmaktadır." dedi.

Enfeksiyon nedenlerinden birinin de hijyenik havalandırma sisteminin yetersizliği olduğuna değinen Kalite Sistemi Uzmanı ve İç ve Dış Tetkik Denetçisi Murat Albayraktaroğlu ise ameliyathane, TPN ünitesi, yoğun bakım, laboratuvar ve benzeri yerlerin temiz tutulmasının enfeksiyonun önlemi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifika verildi. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.