Sahabe Der “19 Nisan’da Newroz Alanında Olacağız”

Sahabe Der “19 Nisan’da Newroz Alanında Olacağız”

Sahabe Der, 19 Nisan Pazar günü yapılacak Kutlu Doğum etkinliği münasebetiyle tüm üye ve gönüllüleriyle o gün Newroz Alanında olacaklarını açıkladı.

Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Sahabe Der) Peygamber Sevdalıları Platformu’nun 19 Nisan Pazar günü düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliğine destek vereceğini açıkladı.

Sahabe Der tarafından yapılan açıklamada, Kutlu Doğum etkinliklerinin bir fırsat olduğu ifade edilerek, “Hz. Muhammed büyük bir önder ve devlet başkanıdır. Onun getirdiği ilahi nizam insanlığa yol göstermiş, toplumları cehaletten aydınlığa çıkarmıştır. İfsat çalışmalarının acımasızca toplumlar üzerine çöreklendiği günümüzde Hz Muhammed’in bıraktığı mirasa olan ihtiyaç her zamankinden daha elzem bir hal almıştır. Peygamberimizin sünnetinin unutturulmaya çalışıldığı, Müslümanların birlik ruhunun kaybolduğu ve İslami yapılara yönelik emperyalistler ve onun uşakları tarafından tezgâhların sergilendiği günümüzde, ümmetin renklerini bir araya getiren böyle güzel etkinliklere her zaman destek verilmelidir. Bu ve benzeri etkinlikler, sadece bu ayla sınırlandırılmamalı peygamberimizi anlama ve topluma tanıtma adına yılın on iki ayına yayılmalıdır. Bununla birlikte Müslümanları bir araya getiren projeler geliştirilmeli, bunlar etrafında bir araya gelinmelidir.” İfadelerine yer verildi.

“Müslümanlar birliklerini sağlamalıdır”

“Müslümanlar olarak Hz Muhammed gibi bir öndere sahip olmamız ve onun gibi bir önderin Allah’tan getirdiği ilkeleri insanlığa sunmamız her Müslüman’ın öncelikli görevi olmalıdır.” ifadelerine yer verilen açıklamada,“İç ve dış şer odaklarının çalışmalarıyla İslam ümmetinin geldiği esef verici durumu hepimiz görüyoruz. Coğrafyamızda İslam’ı kaldırma çabalarına girişildiğine şahit olmaktayız. Eğer Müslümanlar aralarındaki vahdeti -birliği sağlamazlarsa, İslam öğretilerine sahip çıkmazlarsa bu ifsat projelerinde eriyeceklerdir. Bu münasebetle biz Müslümanlara büyük bir vazifeler düşüyor.” denildi. 

“Halkımızı bu etkinliğe davet ediyoruz”

“Sahabe der olarak Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliğine tüm üye ve gönüllerimizle destek vereceğimizi belirtir, bu münasebetle Hz Muhammed aşığı Amed halkını bu etkinliğe iştirak etmeye ve Peygamberimizi anlamaya ve sünnetini hep birlikte yaşamaya davet ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler