Sahabelerin medfun olduğu camide sabah namazına yoğun katılım

Sahabelerin medfun olduğu camide sabah namazına yoğun katılım

Diyarbakır’da, 27 sahabenin medfun olduğu tarihi Hz. Süleyman Camii’nde kılınan sabah namazına halk yoğun katılım gösteriyor.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan ve 27 sahabenin medfun olduğu tarihi Hz. Süleyman Camii’nde kılınan sabah namazına halk büyük katılım gösteriyor.

Başta Sur ilçesi olmak üzere Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinden yakınlarıyla birlikte tarihi camiye gelen vatandaşlar, abdest aldıktan sonra mukabele halkalarına katılıyor. Mukabelenin ardından kılınan sabah namazına çocuklarında iştirak ettiği dikkat çekiyor.

Hz. Süleyman Camii İmamı Ömer Kırmızıçiçek, sahabelerin metfun olduğu bir mekân olması hasebiyle camiye rağbet olduğunu söyledi.

Manevi atmosferin Ramazan ayında doruk noktasına ulaştığını belirten Kırmızıçiçek, “Diyarbakır halkı uzak yerlerden sabah namazına iştirak ediyor. Ramazan ayında manevi atmosfer en doruk noktasına çıkıyor. Burada sabah namazından önce mukabele yapıyoruz. Mukabelelerimizde bazı ayetleri tercüme ediyoruz. Sabah namazını kıldıktan sonra herkes dağılıyor.” dedi.

“Birlik olalım ve ihtilafa düşmeyelim”

Bölgede yaşanan çatışmaların ardından cami cemaatinin sayısında da günden güne artış yaşandığını ifade eden Kırmızıçiçek, sözlerine şöyle devam etti:

“Diyarbakır kadim bir şehirdir, Müslümanların diyarıdır. Peygamberi gören ve onunla beraber olan kişilerin buraya gelmesiyle İslam dini ile tanışan bir şehrimizdir. Bu şehir halkına diyeceğimiz şudur: Ecdadımızın yolunu unutmayalım, onların izlerinden ayrılmayalım, birlik olalım ve ihtilafa düşmeyelim.”

3 kızıyla birlikte Hz. Süleyman Camii’ne gelen Aziz Alabalık adlı vatandaş, 27 sahabenin medfun olduğu bu camiye geldiğinde gönlünün huzurla dolduğunu dile getirdi.

Çocukluğundan beri sürekli Hz Süleyman Camii’ne geldiğini belirten Bayram Eroğlu (22) ise “Bu bölgede yaşadığımdan dolayı çocukluğumdan beri hep bu camiye geliyorum. Ramazan ayında, bayramlarda ve özel günlerde bu camideyiz. Diyarbakır sahabeler şehridir. Bu cami, dedelerimizden, atalarımızdan, sahabelerden kalma bir camidir. Bu camide huzur buluyoruz.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.