Fatma Şahin, yaşanan su kesintileri hakkında açıklamada bulundu

Fatma Şahin, yaşanan su kesintileri hakkında açıklamada bulundu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte son zamanlarda aralıklı olarak yaşanan su kesintilerinin planlı olduğunu, barajlardaki doluluk oranında herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ortak Yayın Platformu’nun canlı yayın konuğu oldu. Programda kentte son zamanlarda aralıklı olarak yaşanan su kesintilerine ilişkin, “Barajlardaki su doluluk oranıyla ilgili hiçbir sorunumuz yok.”dedi.

Türkiye'nin ilk 15 Temmuz müzesi olan Gaziantep 15 Temmuz Müzesi’nde gerçekleştirilen programda Şahin, 15 Temmuz darbe girişimini anlatarak, müze hakkında bilgi verdi. 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak için müzenin kurulduğunu belirten Şahin, belediyenin kentsel dönüşüm projelerinden de bahsetti.

Kentteki planlı su kesintilerine değinen Şahin, “Barajlardaki su doluluk oranıyla ilgili hiçbir sorunumuz yoktur. Kontrollü yapılan ve halkımızın bilgilendirerek yapılan bu su kesintileri 40 yıl önce yapılan ön germeli borular kullanmışız. Bu boruların da sağlık açısından derhal değiştirilmesi gerekiyor. Su çok stratejik, önemli, artık petrolden sonra su savaşlarının başladığı yeni bir dünya düzenine gidiyoruz. Dolayısıyla biz zaten su fakiri bir şehir olarak gelen suyu kaybetmememiz gerekiyor.” dedi.

Gaziantep'te bir milyar TL'lik suya yatırım yapıldığını vurgulayan Şahin, Türkiye'nin en büyük ikinci projesi Düzbağ Projesinin tamamlanması halinde vatandaşın daha kaliteli bir suyu ucuz bir şekilde kullanacağını belirtti.

“1 Ağustos itibariyle su kesintileri bitiyor”

Şahin, “Bu 40 yıllık borularda yüzde 60'ın üzerinde bir kayıp, kaçak vardır. Biz de Düzbağ'daki bu baraj yapımını bir fırsata dönüştürelim istedik. Orada 12 kilometre baraj yolunda ön germeli boru dediğimiz kayıp kaçağı çok yüksek olan, halkımızın da sağlığı açısından derhal değiştirilmesi gereken boruların 6 kilometresini hızlı bir şekilde değiştirme kararı aldık. Bunu halkımız için yapıyoruz. Bunu yaparken de barajdaki suyla ilgili kısıtlamaya gitmeniz gerekiyor. Çünkü boru değiştiriyorsunuz. Buradaki depoyu düşürmemek için düzenli bir şekilde mahallelileri bilgilendirerek 4 günde 12 saatlik bir su kesintisine gitmek zorunda kaldık. Ama 1 Ağustos itibariyle bu su kesintileri bitiyor. 'Suyumuz mu bitiyor, suda mı bir sorun var' gibi bir kaygıları da olmasın. Bu tamamen onların sağlığı, kayıp ve kaçağı önlemek için yaptığımız bir tasarruftur.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in cazibe merkezi olması için rekabet gücünü artırmaya çalıştıklarının altını çizen Şahin, Türkiye'de ilkleri yaptıklarını ve Safari Park ile Zooloji ve Doğa Müzesi'ni açarak halkın hizmetine sunduklarını, Zooloji ve Doğa Müzesini 6 ayda binlerce kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Karkamış Taşkın Ovası Sulak Alanının bir doğa harikası olduğunu belirten Şahin, çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Kentin önemli sorunlarının başında gelen trafik sıkıntısını da en aza indirmek için ulaşımda yapılan çalışmaları anlatan Şahin, göreve geldiklerinde hızlı bir şekilde “Acil Eylem Planı ve Ulaşım Master Planı” hazırladıklarını söyledi.

Gaziray Projesini de anlatan Şahin, “Metro Uygulama Projesi”nin ihalesinin yapıldığını aktardı. İhtiyaç dâhilinde kavşak yapımlarının devam ettiğini belirten Şahin, 12 kavşağın planlamasını yaptıklarını, para ve bütçe oldukça bunların yapılacağını kaydetti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.