Sahip olduğumuz su kaynaklarını israf etmeden tüketmeyi hedefliyoruz

Sahip olduğumuz su kaynaklarını israf etmeden tüketmeyi hedefliyoruz

VASKİ, başlatmış olduğu "Altın damla bilinçli su tüketimi projesiyle" sahip olunan su kaynaklarının israf edilmeden tüketilmesini amaçladıklarını belirtti.

Etkinlikler çerçevesinde lise öğrencilerine yönelik okullarda, öğrencilere kitap, broşür dağıtan, kısa film ve fotoğraf yarışması düzenleyen VASKİ, başlatmış olduğu "Altın damla bilinçli su tüketimi projesiyle" de sahip olunan su kaynaklarının israf edilmeden tüketilmesini amaçladıklarını belirtti.

VASKİ, bu proje ile toplam 22 okulda yaklaşık 30 bin öğrenciye bilinçli su tüketimi ile ilgili detaylı bilgiler aktarmayı hedeflediklerini ve "Geleceğe bir damla da sen sakla" sloganı ile sürdürülen bilinçli su tüketimi projesi kapsamında, okullarda su tasarruf bilincini artırmak için çocuk hikâye kitapları dağıtıldığını dile getirdi.

Kısa film ve fotoğraf yarışması düzenlenecek

Okullarda devam eden programların yanı sıra VASKİ ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile "Dünya su günü etkinlikleri" kapsamında Van Merkez ve ilçelerindeki tüm lise öğrencilerine yönelik olarak, "Altın damla bilinçli su tüketimi" konulu kısa film ve fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere tam, yarım ve çeyrek altın dağıtılacağı açıklanırken, yarışmaya son katılım tarihinin 15 Mart 2019 olduğu ve detaylı bilginin vaski.gov.tr adresinden öğrenilebileceği belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, "Amacımız sahip olduğumuz su kaynaklarımızı israf etmeden tüketmektir. Bilhassa çocuklarımızın göstereceği duyarlılık ile bu konuda büyük tasarruf sağlayacağımıza inanıyorum." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.