Sahte güneş gözlüğü kör edebilir foto

Sahte güneş gözlüğü kör edebilir foto

Ucuz, markasız ve kalitesiz güneş gözlükleri güneşten korumadığı gibi göz sağlığını da bozuyor. Uzmanlar, standartlara uygun olmayan güneş gözlükleri konusunda uyarıyor.

Güneşin zararlı ışınları katarakt, göz kuruluğu gibi birçok hastalığa yol açıyor. Güneşin zararlı ışınların korunmak isteyenler güneş gözlüğü takmaya başladı. Markasız ve ucuz güneş gözlükleri ise güneşten korumadığı gibi göz sağlığını da bozuyor. Uzmanlar, standartlara uygun olmayan güneş gözlükleri konusunda uyarıyor.

“Gözlük aksesuarın ötesinde olmalıdır”

Sahte güneş gözlüklerinde ultraviyole filtresinin bulunmadığını, bunun da göze zarar verdiğini kaydeden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemran Gök, “Vatandaşlarımız gözlük alırken kaliteli, tescilli ve standartlara uygun bir yerden gözlük almalıdır. Kullandığımız güneş gözlüklerinde ultraviyole filtresinin filtresi bulunmasına dikkat edilmelidir. Gözlerimiz ultraviyole filtresinin ışınlarına maruz kaldığı zaman çeşitli derecede rahatsızlıklara yol açabiliyor. Gözlük, bizim için bir aksesuarın ötesinde olmalıdır.” diye konuştu.

Gözlük alırken nelere dikkat edilmesi gerekir?

Gözlük alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgi veren gözlük satıcısı Turgut Hakan, “Vatandaşlarımız gözlüğü sıradan mağazalardan almamalıdır. Sıradan mağazalardan alınan gözlükler, göze ciddi derecede zarar verir.  Polarize cam kullanmaya dikkat etmelidir. Optikçilerden, marka gözlük alması lazım.” dedi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.